Detalii despre decizia Italiei de a-și închide granițele pentru moldoveni. Cât durează restricția și ce categorie de cetățeni nu cade sub incidența ei

Autor: , in Populare / Social / 10 iulie, 2020, 12:48

Joi, 9 iulie, Italia şi-a închis graniţele pentru persoanele care sosesc din 13 ţări, printre care și Republica Moldova. Responsabilii din cadrul Ministerului de Externe și Integrării Europene de la Chișinău spun că odată cu impunerea acestei restricții au fost suspendate zborurile directe și indirecte către și dinspre țările indicate în ordonanță. La fel, restricţiile se referă şi la transportul terestru.

Conform responsabililor din cadrul Ministerului de Externe și Integrării Europene de la Chișinău, Italia a suspendat zborurile directe și indirecte către și dinspre Republica Moldova și alte 12 țări. La fel se întâmplă și cu transportul terestru.

Singura excepție este valabilă doar pentru cetățenii italieni, care pot intra în țară, dar cu respectarea regulilor de autoizolare la domiciliu.

Cei de la Minister spun că așteaptă notificarea autorităților italiene, ulterior vor reveni cu cu precizări, referitoare la condițiile de intrare în Italia pentru cetățenii moldoveni.

Ministrul Sănătății al Republicii Italiene a semnat ieri o Ordonanță prin care se interzice intrarea în Italia, în perioada 9-14 iulie, a persoanelor care în ultimile 14 zile s-au aflat sau au tranzitat următoarele țări: Republica Moldova, Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

În Republica Moldova, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 18.666 cazuri. Dintre acestea, 627 au decedat.

Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății în contextul pandemiei COVID-19:

– Evitați locurile publice și aglomerațiile;

– Păstrați distanța socială de minim 1 m;

– Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun și dezinfectați mâinele;

– Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

– La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, apelați Serviciul 112;

– Purtați obligatoriu masca de protecție în spații închise și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă păstrarea distanței socială de minim 1 m. Aceasta trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *