Nemerenco, după prelungirea stării de urgență în sănătate publică: „Dacă totul e atât de bine în republica asta mică, de ce prelungiți starea”

Autor: , in Politic / 10 iulie, 2020, 19:25

Ex-ministra Sănătății, Ala Nemerenco, întreabă guvernații de ce au decis să prelungească stare de urgență în sănătate până la 31 iulie, în contextul în care tot ei se laudă că Republica Moldova se descurcă bine la capitolul gestionării situației epidemiologice.

„Încă o întrebare la guvernanți – dacă totul e atât de bine în republica asta mică, de ce prelungiți starea de urgentă până la 30 Iulie? Ori recunoașteți onest că situația nu e nici pe departe bună, cum vă străduiți din puteri să demonstrați, ori dacă e bine, și noi suntem orbii care nu vedem, nu mai prelungiți urgența. Căci altfel, semănați cu maimuțica din banc care alerga între două calificări și nu știa ce să aleagă – e frumoasă sau deșteaptă. Tare îi plăceau ambele”, comentează Nemerenco.

„Ori suntem în criză și situație de urgență, ori în paradis”, concluzionează Ala Nemerenco.

Amintim că, Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să prelungească starea de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova până la data de 31 iulie 2020, cu posibilitatea de prelungire a termenului dat în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice. Astfel, restricțiile valabile până la 15 iulie se vor prelungi încă 15 zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X