Opt decese provocate de COVID-19, înregistrate vineri în Republica Moldova

Autor: , in COVID-19 / 10 iulie, 2020, 17:26

Autoritățile informează despre înregistrarea altor opt decese provocate de COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova.

Bilanțul deceselor a ajuns astfel la 635 de persoane.

Este vorba despre cinci femei și trei bărbați.

Deces 628: Femeie de 70 de ani din mun. Chişinău, internată la Spitalul Clinic Republican pe 6 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. I, cardiopatie mixtă.

Deces 629: Femeie de 61 de ani din r-nul Călăraşi, aflată la evidenţa medicului de familie cu mai multe maladii cronice (diabet zaharat tip 2, obezitate gr. III), consecinţele AVC cu hemipareză profundă pe dreapta (1999), dizabilitate severă (gradul I), confirmată pozitiv cu COVID-19. Pacientă netrasportabilă, deces la domiciliu.

Deces 630: Bărbat de 80 de ani din r-nul Drochia, internat la IMSP SR Drochia pe 6 iulie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, risc adiţional foarte înalt.

Deces 631: Bărbat de 80 de ani din mun. Comrat, internat la IMSP SR Comrat pe 5 iulie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, angină pectorală de efort CF II, boală cerebrovasculară.

Deces 632: Bărbat de 65 de ani din mun. Bălţi, internat la Institutul Oncologic pe 15 iunie. Comorbidităţi: boală oncologică, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă.

Deces 633: Femeie de 66 de ani din r-nul Orhei, internată la IMSP SR Orhei pe 1 iulie. Comorbidităţi: encefalopatie toxică etilică.

Deces 634: Femeie de 53 de ani din Transnistria, internată la Institutul Oncologic pe 12 iunie. Comorbidităţi: mielom multiplu, boală toxică a ficatului.

Deces 635: Femeie de 72 de ani din mun. Chişinău, internată la SCM Nr. 1 pe 25 iunie. Comorbidităţi: cardiomiopatie mixtă (ischemică, hipertensivă), angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II, AVC.

Citește și: 258 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, confirmate vineri în R. Moldova

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X