Copiii sunt ființe firave și sensibile, care cer atenția noastră majoră, chiar din primele zile de viață. Grija cu privire la alimentație, la sănătate sau la educație, sunt doar câteva dintre punctele vitale la care atrag atenția părinții. În sezonul cald al anului, dincolo de măsurile clasice de protecție, se adaugă și grija cu privire la evitarea arsurilor solare și a pișcăturilor de gâze. Despre cum să alegem produsele cosmetice de protecție, ne spun specialiștii magazinului pentru bebeluși și copii Mamico, în cele ce urmează.

Cum să aleg corect o cremă SPF pentru copii?

Pielea copiilor este foarte sensibilă la radiația solară și poate ușor să ardă, în cazul unei expuneri îndelungate la soare. Pentru a evita astfel de repercusiuni, este vital să alegi o cremă de protecție solară pentru bebeluși care, prin aplicare, ar forma o barieră sigură pentru pielea celui mic.

Regula de bază în alegerea acestei categorii de produs este să optăm pentru un SPF înalt, la prima aplicare, și unul mediu, pentru utilizările ulterioare. Factorul de protecție înalt, aplicat la primele ore de expunere, creează o barieră forte împotriva razelor UVA și UVB, pregătind pielea și conservând echilibrul PH-ului. În mod normal, prima cremă sau loțiune de protecție solară pentru copii trebuie să aibă un factor de 50, pe când cea ulterioară poate coborî până la 15-30.

O altă normă care contează în alegerea cremelor de protecție solară pentru copii este să nu conțină parabeni sau parfum, deoarece există riscul reacțiilor alergice după expunerea la soare. Optează pentru o cremă pe bază de apă, cu extracte naturale, cum ar fi uleiul de cocos, jojoba sau floarea soarelui, astfel încât pielea bebelușului tău să fie bine protejată.

Cum alegem corect o cremă anti – țânțari?

Alegerea unei creme anti țânțari pentru bebeluși este o etapă vitală, chiar de la debutul sezonului cald, când își fac apariția primele insecte. Selectarea acestora trebuie efectuată cu maximă atenție, deoarece există pe piață foarte multe creme pentru țânțari de protecție a copiilor și unele sunt create pe baza unor substanțe chimice agresive, care pot provoca reacții alergice urâte.

Optează pentru o cremă cu conținut natural, în care să nu figureze deloc sau să fie extrem de mic volumul de DEET (diethyl-meta-toluamide sau diethyltoluamide), deoarece poate provoca disfuncții respiratorii și nu se cunosc pe deplin efectele majore ale acestei substanțe asupra organismului copilului.

Fie că este vorba de protecția solară sau de cea anti-țânțari, este important să verifici compoziția produsului și să atragi atenția la oricare posibile reacții adverse, astfel încât să protejezi pielea sensibilă a celui mic de factorii externi. Utilizarea corectă a SPF-ului este o garanție a faptului că pielea bebelușului tău va fi la fel de fină și sănătoasă, iar utilizarea unui repelent contra insectelor inofensiv pentru micuț scade considerabil riscul anumitor maladii transmise prin mușcătura acestora.

În magazinul pentru bebeluși și copii Mamico.md găsești o gamă mare de produse din aceste categorii, toate concepute conform standardelor de calitate, exclusiv pentru sănătatea copilului tău.

P.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here