Starea de urgență în sănătate publică, extinsă până la 31 iulie. Chicu: Restricțiile se mențin (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 10 iulie, 2020, 17:50

Starea de urgență în sănătate publică a fost extinsă până la 31 iulie. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu.

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să prelungească starea de urgenţă în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova până la data de 31 iulie 2020, cu posibilitatea de prelungire a termenului dat în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice. Restricțiile valabile până la 15 iulie se vor prelungi astfel încă 15 zile.

„Pandemia nu dă semne de plecare. Multe țări impun noi restricții. În Republica Moldova, în ultimele 3 săptămâni avem o diminuare, dar nu putem veni cu măsuri de relaxare”, a declarat Chicu.

Începând cu data de 16 iulie se permite reluarea activităților sălilor de sport, bazine, săli de fitness cu vestiare, baie, piscine, cu respectarea măsurilor de sănătate publică.

Principalele restricții care se mențin:

Carantina de 14 zile pentru cetățenii care revin de peste hotare rămâne valabilă.

Ceremoniile de orice fel (nunți, cumetrii, zi de naștere, etc.) sunt interzise în continuare, indiferent de numărul de persoane.

Vedeți un material la acest subiect: Ceremoniile în vremea COVID-19: Amânări și anulări, nemulțumiri și speranțe. Propunerile prestatorilor de servicii

De asemenea, instituțiile de învățământ, inclusiv grădinițele, rămân a fi închise, la fel ca și taberele de vară pentru copii.

Alte 258 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 6 în Transnistria. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 18.924 de cazuri.

Bilanțul deceselor se ridică la 635.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X