vineri, iulie 10, 2020


UE a aprobat asistența macrofinanciară în valoare de 30 de milioane de euro pentru Republica Moldova

Autor: , in Actualitate Economic , - 14:51

Comisia Europeană, în numele UE, a aprobat vineri plata unei sume de 30 de milioane de euro sub formă de asistenţă macrofinanciară (AMF) pentru Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Aceasta este a doua şi ultima tranşă din actualul program de asistenţă macrofinanciară pentru Republica Moldova, după prima tranşă din octombrie 2019, de 30 de milioane de euro.

A doua tranşă este compusă din suma de zece milioane de euro în granturi şi suma de 20 milioane de euro în împrumuturi de termen lung cu dobândă scăzută.

Programul este destinat să sprijine Republica Moldova în acoperirea necesităţilor sale de finanţare externă, care sunt extrem de importante în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), în timp ce se implementează reforme extinse şi ambiţioase, precizează Comisia Europeană.

„Astăzi UE a aprobat încă 30 de milioane de euro sub formă de asistenţă financiară pentru a ajuta Republica Moldova să facă faţă şocului economic provocat de pandemie. UE este alături de cetăţenii din Republica Moldova în această perioadă dificilă. Vreau de asemenea să laud Republica Moldova pentru eforturile de reformă întreprinse, de exemplu pentru îmbunătăţirea sistemului judiciar şi a luptei împotriva corupţiei”, a afirmat Paolo Gentiloni, comisarul pentru economie.

Inițial, programul prevedea asistență în valoare de 100 de milioane de euro. Dar cea de-a treia tranșă, în valoare de 40 de milioane de euro, a fost ratată din cauza întârzierii unor reforme.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *