Chicu: Nu are cum să ne placă prelungirea stării de urgență. Cu cât mai repede conștientizăm realitățile, cu atât mai puține consecințe vor fi

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Politic / 11 iulie, 2020, 15:34

Premierul Ion Chicu susține că decizia despre extinderea Stării de urgență în sănătate publică până la 31 iulie 2020 este dictată de evoluția pandemiei COVID19 pe plan global, regional și intern.

Chicu a prezentat date, spunând că în lume, ieri, 10 iulie, s-a înregistrat un număr record de cazuri noi – peste 237 mii.

„Crește îngrijorător numărul cazurilor în țările din regiune. Continuăm și noi să avem un număr mare de cazuri zilnice, deși față de indicatorii maximali înregistrați la mijloc de iunie, acum avem o diminuare de 40%”, a anunțat Chicu.

Premierul a precizat că decizia de extindere a stării de urgență nu este pe placul nimănui.

„Nu are cum să ne placă decizia respectivă. Dar cu cât mai repede conștientizăm realitățile cu care se confruntă lumea întreagă în această perioadă, cu cât mai repede ne adaptăm modul de viață și comportamentul, cu atât mai puține consecințe nefaste va avea această pandemie asupra oamenilor”, a conchis Chicu.

La acest subiect, ex-ministra Sănătății, Ala Nemerenco, întreabă guvernații de ce au decis să prelungească stare de urgență în sănătate până la 31 iulie, în contextul în care tot ei se laudă că Republica Moldova se descurcă bine la capitolul gestionării situației epidemiologice.

„Încă o întrebare la guvernanți – dacă totul e atât de bine în republica asta mică, de ce prelungiți starea de urgentă până la 30 Iulie? Ori recunoașteți onest că situația nu e nici pe departe bună, cum vă străduiți din puteri să demonstrați, ori dacă e bine, și noi suntem orbii care nu vedem, nu mai prelungiți urgența. Căci altfel, semănați cu maimuțica din banc care alerga între două calificări și nu știa ce să aleagă – e frumoasă sau deșteaptă. Tare îi plăceau ambele”, comentează Nemerenco.

Vezi și: Starea de urgență în sănătate publică, extinsă până la 31 iulie. Chicu: Restricțiile se mențin (VIDEO)

„Ori suntem în criză și situație de urgență, ori în paradis”, concluzionează Ala Nemerenco.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 18.924 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1.301 în Transnistria.

Numărul total de persoane vindecate a ajuns la 12.456, iar 635 au decedat din cauza COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X