Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să prelungească starea de urgenţă în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova până la data de 31 iulie 2020, cu posibilitatea de prelungire a termenului dat în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice. Restricțiile valabile până la 15 iulie se vor prelungi astfel încă 15 zile.

Cele mai importante restricții care rămân în vigoare sunt interzicerea până la data de 1 august 2020 aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.) în grupuri mai mari de 3 persoane; părăsirii domiciliului de către persoanele trecute de 63 de ani fără necesitate strigentă.

Se interzice până la data de 1 august 2020 organizarea ceremoniilor (nunți,cumetrii, omagieri, mese de pomenire) în orice instituție, indiferent de statut public sau privat, cu posibilitatea de prelungire a restricției menționate, în funcție de evoluția situației epidemiologice la nivel național.

Se interzice până la data de 1 august 2020 aflarea persoanelor pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracții și zone de agrement, cu posibilitatea de prelungire a termenului de interdicție în funcție de situația epidemiologică.

De asemenea, rămâne în vigoare carantina de 14 zile pentru cetățenii care revin de peste hotare.

Instituțiile de învățământ, inclusiv grădinițele, rămân a fi închise, la fel ca și taberele de vară pentru copii:

Se suspendă, până la data de 1 august 2020, procesul educațional, cu excepția procesului de admitere, în cadrul instituțiilor de învățământ general, profesional șiuniversitar (pentru instituțiile publice și private), cu posibilitatea de prelungire atermenului de interdicție în funcție de situația epidemiologică.

În schimb, se permite reluarea activităților sălilor de sport, bazine, săli de fitness cu vestiare, baie, piscine, cu respectarea măsurilor de sănătate publică.

Hotărârea CNESP poate fi văzută mai jos.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here