Foto: Cotidianul

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) a anunțat despre decesul lui Valeriu Pruteanu, primarul satului Dubna din raionul Soroca. O perioadă îndelungată s-a aflat în secția de reanimare, infecția afectându-i întreg organismul.

În urma complicațiilor survenite din cauza coronavirusului a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar la 10 iulie, primarul s-a stins din viață.

Valeriu Pruteanu a pierdut lupta cu viața la vârsta de 68 de ani. Acesta a activat mai bine de 16 ani în calitate de primar. Potrivit CALM, de la alegerile din toamna anului 219, el a reușit să ilumineze jumătate din străzile localității, a demarat lucrările la construcția apeductului.

„A fost unul dintre intelectualii de la țară cu o înțelepciune rar întâlnită astăzi. Era optimist, dar și cu simțul dreptății, era gata oricând să ofere un sfat sau să-și încurajeze prietenii. În urma sa a rămas îndurerată soția, cei trei copii, patru nepoți și toți cei care l-au cunoscut. Valeriu Pruteanu recita adesea cu mult har pentru colegii primari poezii cu mesaj profund”, a anunțat Congresul Autorităților Locale din Moldova, exprimând sincere condoleanțe familiei și întregii comunități.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 18.924 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1.301 în Transnistria.

Numărul total de persoane vindecate a ajuns la 12.456, iar 635 au decedat din cauza COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here