Țăranu: Gațcan din greșeală a ajuns să fie deputat. Am înțeles că a mâncat și bătaie. Un medic bun nu înseamnă și un bun politician (VIDEO)

Autor: , in Actualitate / Politic / 11 iulie, 2020, 16:38

Analistul politic a reacționat la cazul deputatului Ștefan Gațcan, comentând că „provoacă multă repulsie și demonstrează cât de mult a degradat democrația parlamentară din Moldova. Au fost timpuri când Parlamentul păstra cel puțin aparențele unor legalități și era respectată nu doar buchia legii dar și spiritul constituțional”.

În opinia lui Țăranu, ceea ce s-a întâmplat în cazul Ștefan Gațcan nu este decât o profanare a democrației parlamentare.

„Dacă un parlamentar poate să se manifeste într-un asemenea hal cum a făcut-o Gațcan, asta înseamnă lipsă totală de implicare politică, de responsabilitate politică și morală. Cum poți în 24 de ore să schimbi radical abordarea? Mai ales că există suspiciuni raționale. Deciziile pe care le-a luat nu-i aparțin, dar este un rezultat al corupției și a presiunilor brutale. S-a vorbit chiar că Gațcan a mâncat o mamă de bătaie pentru tot ce a făcut în raport cu socialiștii. Din câte am înțeles s-a întâmplat și în mașină (n.r: incidentul de pe podul de la Telecentru), dar și la acea întâlnire pe care a avut-o cu socialiștii care l-au făcut și pe el, din nou, socialist. ”, a declarat analistul politic Anatol Țăranu, în cadrul emisiunii Cotidianul LIVE.

Analistul susține că cazul Gațcan nu este decât o situație penibilă, mai mult, că el nici nu ar fi trebuit să fie deputat, doar că totul s-a întâmplat dintr-o greșeală.

„Ștefan Gațcan a devenit deputat datorită gafelor impardonabile care au fost comise de partida proeuropeană la alegerile din Hîncești, când au început să se bată între ei după nivelul de ambiții. Democrații și proeuropenii nu au fost capabili să identifice o singură candidatură care cu usurință să îi învingă pe socaliști. Gațcan a nimerit întâmplător în Parlament, ca rezultat al gafelor comise de proeuropeni. Gațcan niciodată nu a fost socialist în adevăratul sens al acestui cuvânt. El a fost selectat după principiul ca să acumuleze cât mai multe voturi în circumscripție”, a precizat analistul politic.

Potrivit lui Țăranu, când au avut loc alegerile de la Hîncești, până nici PSRM nu era sigur că va reuși să îl promoveze pe Ștefan Gațcan.

„Pentru socialiști important era să fie un rezultatul bun, să nu fie unul catastrofal, pentru a nu afecta imaginea partidului. Eu cred că până și socialiștii au fost profund mirați când Ștefan Gațcan a câștigat alegerile de la Hîncești și a devenit deputat. Dacă socialiștii ar fi fost siguri că candidatura acestora va câștiga alegerile, atunci ar fi ales o persoană din interiorul partidului care să aibă afinități cu Igor Dodon etc”, a adăugat analistul politic.

În cadrul emisiunii Cotidianul LIVE, Țăranu a menționat că Gațcan le era recunoscător celor din Partidul Socialiștilor pentru rezultatul obținut la alegerile de la Hîncești.

„Ștefan Gațcan e considerat un medic foarte bun. Însă, un medic bun nu înseamnă și un bun politician”, a conchis Anatol Țăranu.

Amintim că, Candidatul PSRM Ștefan Gațcan este învingătorul alegerilor repetate din circumscripția nr.38 Hîncești, din data de 15 martie 2020.

Pe locul 2 s-a situat reprezentanta PAS, Olesea Stamate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X