Poliția, blamată eronat? Cum a fost sancționat șoferul Porsche-ului și ce explicație le-a dat polițiștilor

Autor: , in Populare / Social / 12 iulie, 2020, 11:55

Șoferul unui Porsche Cayenne, care a încălcat grosolan Regulamentul Circulației Rutiere pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău sub ochii unui echipaj al Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), a fost sancționat.

Contactată de Cotidianul.MD, ofițerul de presă al INSP, Diana Fetco, a declarat că echipajul din imagine aparține Serviciului Accidente rutiere și nu are competența de a sancționa, însă a sesizat imediat colegii. „Acesta se afla în misiune și văzând abaterea a semnalat acțiunile persoanei colegilor de la INSP pentru a fixa cazul”, ne-a spus ea.

„Pe cazul dat a fost pornită imediat o procedură contravențională prin prisma art. 240 alin. 1 din Codul Contraventional, iar ieri deja a fost întocmit în privința conducătorului auto procesul verbal cu privire la contravenție.

Conducătorul auto, un bărbat de 34 de ani din raionul Drochia, și-a recunoscut vina și a argumentat că a încălcat Regulamentul Circulației Rutiere pentru că avea o urgență.

Acesta a fost sancționat cu 750 de lei și 3 puncte de penalizare pentru încălcarea marcajului rutier”, ne-a spus reprezentanta INSP.

Circumstanțele cazului și acțiunile polițiștilor vor fi examinate prin prisma unei anchete de serviciu, a adăugat Diana Fetco.

Amintim că după ce imaginile cu încălcarea au apărut pe Facebook, numeroși internauți au considerat că polițiștii au trecut cu vederea gestul șoferului din Porsche, criticând atitudinea oamenilor legii.

Citește și: (VIDEO) Sub nasul poliției care nu ar fi reacționat: Șoferul unui Porsche a intrat pe contrasens încălcând linia dublă continuă

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


  • Şeful-adjunct al Inspectoratului Naţional de Securitate Publică, Alexei Grosu, a declarat că incidentul a avut loc în 8 iulie şi că echipajul ar fi fost antrenat într-o misiune de serviciu.
    Pentru că poliţiştii nu au anunţat incidentul prin staţie, INSP s-a autosesizat în baza imaginilor postate pe reţelele de socializare. Şeful adjunct al INSP susţine că şoferul a fost identificat şi va fi sancţionat cu 1500 de lei, cu aplicarea a trei puncte de penalizare.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X