Foto: diez.md

Începând cu ziua de azi, 13 iulie, a început admiterea la învățământul profesional-tehnic și cel superior din Republica Moldova. În cadrul unui briefing de presă, ministrul Educației, Igor Șarov, a anunțat că cu mici excepții, dosarele vor fi depuse online, iar rezultatele vor fi anunțate în luna august.

Perioada de depunere a dosarelor este 13 iulie – 31 iulie în colegii și centre de excelență și 13 iulie – 7 august în școli profesionale și centre de excelență.

Oferta educațională în învățământul profesional tehnic este de circa 20 de mii de locuri, dintre care 50 % cu finanțare bugetară.

Pentru instituțiile de învățământ superior, Ministerul Educației Culturii și Cercetării a stabilit termene comune de organizare şi desfășurare a sesiunii de bază a concursului de admitere la studii superioare de licenţă, după cum urmează:

-27 iulie – 4 august – depunerea online a Dosarului de concurs;

-8 – 18 august – depunerea documentelor în original la instituția aleasă de către candidați, conform unui orar cu acces etapizat stabilit de instituție în diverse blocuri de studii, cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19;

-7 august – anunțarea rezultatelor intermediare;

-20 august – anunțarea rezultatelor finale.

„Împreună să gândim și să regândim procesul educațional într-o manieră constructivă, calmă și pozitivă”, a declarat ministrul Educației, Igor Șarov.

Tot astăzi, ministrul Igor Șarov a prezentat cele șapte modele pentru începutul anului de studii 2020-2021, propuse pentru consultări publice.

Vezi și: Ministrul Educației: La 1 septembrie sperăm să sune clopoțelul. 7 modele propuse pentru desfășurarea lecțiilor în noul an de studii (VIDEO)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here