Ungaria a introdus Republica Moldova în lista țărilor roșii din cauza pandemiei de COVID-19. În consecință, cetățenii care vin din țara noastră nu vor mai avea acces în Ungaria, nici măcar pentru tranzit.

Măsurile vor intra în vigoare de la 15 iulie, iar interdicție vor avea toți cetățenii care s-au aflat în Republica Moldova în ultimele 14 zile, nu doar cei moldoveni. Excepție vor face cei maghiari, care vor putea să intre în țară, dar doar fiind obligați să țină 14 zile de carantină. În lista „țărilor roșii”, alături de Republica Moldova au mai fost introduse Ucraina, Albania, Bosnia Herțegovina, Belarus, Muntenegru și Macedonia de Nord.

În același timp, România a fost introdusă în zona galbenă, iar cei care vin de acolo vor fi supuşi examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu COVID-19, nu li se va permite accesul în Ungaria. În situaţia în care nu prezintă simptome, aceştia vor fi obligaţi să intre în carantină pe teritoriul Ungariei pentru o perioadă de 14 zile (instituţionalizată sau prin izolare la domiciliu), fiind luaţi în evidenţele autorităţilor sanitare ungare.

Ungaria este a doua țară europeană care introduce interdicții totale pentru cei care vin din Republica Moldova, după Italia, care a stabilit restricțiile la 9 iulie.

Ungaria este, după România, principala țară de tranzit pentru moldovenii care merg spre Uniunea Europeană.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here