(FOTO) Au început lucrările de curățare a albiei râului Bâc. Scopul: evitarea inundațiilor pe Albișoara, în zona podului de lângă Circ

Autor: , in Social / 13 iulie, 2020, 18:35

Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi, 13 iulie, au început lucrările de curățare a albiei râului Bâc în perimetrul str. Petru Rareș – str. Feredeului, pe o lungime de circa 2 kilometri. Potrivit municipalității, intervenția are drept scop prevenirea inundațiilor pe strada Albișoara, în zona podului din preajma Circului, care este afectată periodic în urma ploilor torențiale.

Planul de activități a fost aprobat de Grupul de lucru format din reprezentanți ai autorităților și serviciilor municipale, care s-au convocat în dimineața zilei de astăzi.

Costul lucrărilor este de circa 3,5 milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul municipal, iar termenul de realizare este de 1,5 luni.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că decizia autorităților privind intervenția pe râul Bâc a fost luată după identificarea soluțiilor optime pentru remedierea problemelor legate de inundațiile din zonă.

„Analizăm posibilitatea curăţării râului Bâc şi pe alte porțiuni, deoarece bazinul de apă a ajuns într-o stare deplorabilă. Mai mult, unul din motivele inundațiilor de pe strada Albișoara, în timpul ploilor, este capacitatea scăzută a albiei râului de a acumula fluxul de ape din canalizarea pluvială, din cauză că este înnămolită şi plină de deşeuri”, a declarat edilul.

Lucrările de curățare a râului Bâc sunt executate de către antreprenorul general S.A. Feraru-S, desemnat în bază de concurs, conform contractului de realizare a lucrărilor semnat în anul 2017 cu Î. M. „Direcția construcții capitale”. Anterior, operatorul economic a executat lucrări în valoare de 2 milioane lei, în perimetrul str. Mihai Viteazul – str. Feredeului, care au prevăzut reamplasarea rețelelor din albia râului, proiectul fiind sistat din cauza lipsei de surse financiare.

Curățarea albiei râului Bâc pe tronsonul str. Petru Rareș – str. Feredeului este parte a proiectului elaborat de Institutul de Proiectare a Sistemelor de Gospodărire a Apelor „Acvaproiect” și prevede intervenția în perimetrul str. Mihai Viteazul – str. Feredeului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X