Gheorghe Cavcaliuc neagă influența politică a lui Vlad Plahotniuc în activitatea sa la IGP

Autor: , in Politic / 13 iulie, 2020, 16:20

Fostul șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, recent lansat în politică în calitate de președinte al partidului PACE, neagă orice fel de relație cu Vlad Plahotniuc și declară că fostul președinte al Partidului Democrat din Moldova nu a avut nicio influență asupra exercitării funcției din cadrul IGP.

În cadrul unei emisiuni din studioul Agora, într-o retrospectivă a activității sale la Inspectoratul General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc se declară corect și acționând strict în numele legii, spunând că acțiunile poliției au prevenit, în trecut, evenimente în raport cu care 7 aprilie 2009 ar fi părut „floricele”.

Cât privește lipsa polițiștilor din fața Ministerului de Interne în data de 8 iunie 2019, atunci când acolo au fost amplasate corturi, în timp de PDM refuza tranzacția pașnică a puterii Guvernului condus de lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, fostul șef de la IGP se absolvă de răspundere.

„Procuratura generală și Ministerul de Interne sunt instituții care n-au lipsit niciodată de la asigurarea securității acestor edificii. Atât la Procuratura Generală, cât și la Ministerul de Interne, și atunci și acum, responsabil de asigurarea și menținerea ordinii publice este departamentul de carabinieri sau inspectoratul general de carabinieri. Probabil cel mai corect ar fi ca, în cazul incidentului de care spuneți (îmbrâncirea jurnaliștilor de către persoane aflate cu corturile în fața MAI – n.r.) să se pronunțe instituțiile împuternicite în acest sens”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

Amintim că Gheorghe Cavcaliuc și-a dat demisia din postul de șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție pe data de 17 iunie 2019.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Faci un comentariu sau dai un răspuns?


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *