luni, iulie 13, 2020


Guvernul Chicu, scutit de moțiune: „Epopeea cu angajarea răspunderii s-a finalizat”

Autor: , in Politic , - 10:31

„Epopeea cu angajarea răspunderii celor 4 proiecte de către Guvern s-a finalizat”, susține premierul Ion Chicu, după ședința de lucru cu președintele țării și speakerul Parlamentului. Acesta spune că în ultimele 72 de ore nu a fost depusă nicio moțiune de cenzură și își exprimă speranța că până la sfârșitul săptămânii proiectele vor fi promulgate de către președintele țării.

„Epopeea cu angajarea răspunderii pe cele 4 proiecte, în special rectificarea bugetului, de către Guvern s-a finalizat ieri. Ieri s-au epuizat acele 72 de ore pe care deputații le-au avut pentru a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, respectiv acestor proiecte. Din câte ne-a informat doamna președintă a Parlamentului nu este depusă o asemenea moțiune. Procedurile merg mai departe. Proiectele trebuie să fie semnate în Parlament ți trimise președintelui spre promulgare. Sper că pe parcursul săptămânii aceste proiecte vor fi promulgate, astfel încât să începem implementarea lor”, a declarat Chicu.

Comentând adresarea deputatului fracțiunii Platforma DA, Igor Munteanu, la Curtea Constituțională, în care cere verificarea legalității asumării răspunderii Guvernului Chicu, premierul speră ca Înalta Curte să se pronunțe în favoarea Executivului.

„Vom vedea care va fi mai departe evoluția, dar sper foarte mult că aceste proiecte vor intra în vigoare și vor fi implementate, iar interesele politice ale unor cetățeni vor rămâne doar la nivelul intereselor și nu vor afecta așteptările cetățenilor”, a adăugat Ion Chicu.

Amintim că Guvernul și-a asumat răspunderea pentru modificarea a 4 proiecte la 1 iulie și a reușit să prezinte asumarea la a patra întrunire a Parlamentului, după boicotul opoziției. Parlamentul a avut cvorum odată cu apariția deputatului Ștefan Gațcan, care între timp a anunțat că rămâne în echipa PSRM, asigurând în acest fel majoritatea parlamentară cu 51 de voturi.

Opoziția parlamentară a anunțat anterior că nu va depune moțiune împotriva Guvernului, după asumarea de răspundere, ci ulterior.

Astfel, Platforma DA anunța la 9 iulie că va semna moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, elaborată anterior, solicitând susținere în acest sens și din partea celorlalte fracțiuni din Parlament, în special de la Partidul Acțiune și Solidaritate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *