Foto simbol: unica.md

Secția de boli contagioase COVID-19 din cadrul Spitalului Raional Călărași a început să activeze. Potrivit administrației spitalului, în această secție vor fi internați pacienții care au formă ușoară sau medie.

Secția COVID-19 a Spitalului Raional Călărași dispune de 20 de paturi.

„În secție vor fi internate persoane de gravitate medie și ușoară. Pacienții gravi se transferă de către serviciul 112 direct la Instituțiile Republicane”, au anunțat reprezentanții spitalului.

În secție vor fi internate două categorii de persoane:

1. Suspecții cărora li se va preleva testul pentru COVID-19, formele medii de boală vor continua tratamentul în secție;

2. Persoanele confirmate tratate la domiciliu a căror stare de sănătate se agravează și nu pot continua tratamentul ambulator.

La secție COVID-19 se pot adresa pacienții adulți cu caz suspect și confirmat cu indicații pentru spitalizare, dar și copiii, precum și gravide, caz suspect, pentru prelevarea probei. Ulterior vor fi referiți la instituțiile specializate.

„Caz suspect este pacientul cu boala respiratorie acută (febră, tusa, dificultate de respirație și cu un istoric de călătorie într-un teritoriu care raportează infectia COVID-19, în ultimele 14 zile anterioare debutul simptomelor) sau care a fost în contact cu un caz”, a precizat administrația spitalului.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 19.382 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1319 în Transnistria.

Din numărul total, 12.793 persoane au fost tratate de COVID-19 și 642 au decedat din cauza infecției.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here