Țara în care 69% din vehiculele noi vândute în 2020 sunt mașini electrice sau hibrid

Autor: , in Auto / 13 iulie, 2020, 10:27

Norvegia este țara în care 69% din vehiculele noi vândute în 2020 sunt mașini electrice sau hibrid. În primele șase luni, 48% dintre automobilele livrate în statul din Peninsula Scandinavă au fost integral electrice, potrivit CleanTechnica, citată de go4it.ro.

Cel mai popular model a fost Audi e-tron, cu 5.618 unități livrate. Pe locurile doi și trei s-au situat Volkswagen e-Golf (3.717) și Hyundai Kona EV (2.486).

Tesla Model 3 se situează pe poziția a șasea, cu 1.795 de unități vândute în prima jumătate a anului. Modelul american este urmat de Renault Zoe, cu 1.486 unități livrate. Aceste două modele sunt cele mai populare din Europa, dar nu au intrat în top cinci în statul nordic.

Sursa: CleanTechnica

După cum se observă din imaginea de mai sus, piața este dominată de Volkswagen.

Cei care nu își permit un vehicul produs de compania germană, pot comanda pe internet cea mai ieftină mașină electrică din lume, care costă doar 930 de dolari. În ciuda prețului mic, vehiculul dispune de aer condiționat și cameră de marșarier.

Franța și Germania vor să devină atracții pentru iubitorii de mașini electrice

Norvegia este un paradis pentru posesorii de vehicule electrice. Alte țări europene vor să urmeze exemplul statului scandinav.

Cea mai mare economie europeană, Germania, le va cere tuturor benzinăriilor să instaleze stații de încărcare pentru mașini electrice. Măsura face parte dintr-un pachet de stimulare a economiei în timpul pandemiei COVID-19. Premierul Angela Merkel a anunțat anul trecut că obiectivul este instalarea a nu mai puțin de un milion de stații de încărcare în Germania până în 2030.

Franța a anunțat de asemenea un program de stimulare a adopției de vehicule electrice în valoare de 8 miliarde de dolari. Președintele Emmanuel Macron vrea ca țara sa să devină cel mai mare producător european de vehicule nepoluante.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X