Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu este pregătită, iar Platforma DA așteaptă de la PAS eventualele ultime sugestii asupra textului acesteia. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari.

„Astăzi va avea loc ședința Biroului Politic al Platformei DA, unde intuiesc că cel mai probabil va fi luată decizia ca noi mâine să semnăm această moțiune de cenzură, dar fracțiunea Platforma DA are 11 mandate. Contăm foarte mult pe sprijinul PAS. Din câte cunoaștem și la ei urmează să fie examinată această moțiune”, a spus Slusari în cadrul unei conferințe de presă susținute la Parlament.

„Nu vreau să vin cu anumite comentarii, chiar dacă uneori mi se pare că doar Platforma DA dorește demiterea acestei guvernări. Dar așteptăm până mâine. Important e să atenționăm că suntem contra cronometrului și a rămas maxim trei săptămâni până la închiderea sesiunii de primăvară-vară, și nu putem exclude că vor fi încercări de a închide mai devreme sesiunea. Sau noi ne ocupăm serios de acest lucru, sau cineva urmează să-și asume consedințele rămânerii acestui Guvern-catastrofă în frunte cu Igor Dodon, ca să organizeze mai departe alegerile prezidențiale și parlamentare. Vom vedea mâine care va fi situația”, a mai declarat vicepreședintele Platformei DA.

Slusari a adăugat că Platforma DA este gata să depună moțiunea de cenzură doar cu semnăturile a 26 de deputați (din fracțiunile PAS și Platforma DA).

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Alexandru Slusari a prezentat o inițiativă legislativă cu privire la instituirea vacanței fiscale pentru unele categorii de întreprinderi.

Amintim că pentru demiterea Executivului este nevoie de votul a 51 de deputați. Cei care și-au exprimat dorința de a demite Guvernul (Platforma DA, PAS, Partidul Șor și grupul Pro Moldova) au însă doar 50 de parlamentari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here