Igor Munteanu: Moțiunea de cenzură este primul pas spre demolarea „acestui guvern de buzunar al lui Igor Dodon”

Autor: , in Politic / 14 iulie, 2020, 16:02

Actuala guvernare, formată din deputați PSRM și PDM, nu va permite organizarea unor alegeri corecte la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie, folosind masiv resursa administrativă, singura care-i poate asigura un nou mandat lui Igor Dodon. Asta susține deputatul fracțiunii Platforma DA, Igor Munteanu, în contextul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu, semnate de deputații respectivei fracțiuni.

Munteanu este de părere că după realegerea lui Dodon pentru cel de-al doilea mandat de șef al statului, pozițiile PSRM se vor consolida în perspectiva alegerilor parlamentare anticipate, iar pentru un scrutin democratic este nevoie de un guvern neutru.

„Un guvern neutru, determinat să respecte regulile de bază ale democrației participative este soluția unică pentru ca Republica Moldova să nu rămână ostatecul grupurilor de consultanți ruși, cei care-l educă astăzi pe Igor Dodon să joace șah cu opoziția. Ei vor fi câștigătorii reali ai viitoarei curse prezidențiale și nu actualul guvern Chicu”, opinează Igor Munteanu.

În context, parlamentarul declară că prioritățile lui Igor Dodon sunt foarte clare – „control asupra Curții Constituționale și procuraturii, anularea mandatului imperativ și revizuirea Constituției în direcția profilului politic pe care-l reprezintă acest grup rusofil, PSRM”.

„Dacă ”sirenele” politice, care-i cheamă pe cetățenii Republicii Moldova să ignore urgența strategică a schimbării guvernului Chicu își vor atinge scopul, atunci Igor Dodon ar putea obține un nou mandat, demarând pe un scenariu strict geopolitic, cu pasiuni autoritare de tip neo-sovietic, un putinism asortat la pauza ”geopolitică” în care a intrat UE în acest moment. Cu toate derivatele sale: suveranizarea regimului separatist, depopularea rapidă a Republicii Moldova, preeminența schemelor dominate de capitaluri rusești și includerea tot mai energică a Republicii Moldova în curentele integraționiste ale CSI și UEA. Timpul destinat reflecțiilor și ezitărilor curge rapid ca o clepsidră spartă”, comentează deputatul.

Munteanu opinează că moțiunea de cenzură este primul pas spre demolarea „acestui guvern de buzunar al lui Igor Dodon”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X