Oazu Nantoi: Singura rațiune a existenței coaliției PSRM-PDM este realegerea lui Igor Dodon în calitate de președinte

Autor: , in Politic / 14 iulie, 2020, 17:25

Singura rațiune a existenței coaliției de guvernare dintre PSRM și PDM este realegerea lui Igor Dodon în calitate de președinte. De această părere este deputatul fracțiunii PAS, Oazu Nantoi.

Deputatul descrie joncțiunea legislativă PSRM-PDM ca pe una „eșuată, absolut imorală, care se ține numai de dragul realegerii lui Dodon în funcția de președinte”.

În cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, deputatul a exemplificat că Igor Dodon a pierdut controlul asupra acestei majorități și a fost nevoit să recurgă la un scenariul cu deputatul Ștefan Gațcan.

„Noi nu am boicotat ședințele Parlamentului, noi am demonstrat că Igor Dodon a eșuat cu coaliția lui cu fostul Partid Democrat. Igor Dodon a pierdut controlul asupra acestei majorități și a fost nevoit să recurgă la un scenariu absolut dezgustător cu deputatul Gațcan, pentru care Dodon a alergat prin satele din circumscripția 38, falsificând sondajele sociologice etc, și atunci când Igor Dodon a reușit să-l aducă pe colegul Gațcan în Parlament, toată societatea care a dorit, a văzut ce reprezintă această pretinsă coaliție și care este prețul acestei coaliții și, respectiv, domnul Chicu s-a prezentat în fața acestei majorități cu asumarea răspunderii”, a declarat Oazu Nantoi.

Amintim că actuala majoritate parlamentară, formată din deputați PSRM și PDM, însumează 50 de deputați, votul majoritar de 51 fiind asigurat de deputatul independent, Alexandr Oleinic.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X