Foto: Poliția

Șapte persoane din raionul Drochia, cu vârstele cuprinse între 17 și 41 de ani, care au pus în aplicare o schema de introducere a drogurilor pe teritoriul unui penitenciar, au fost identificați și reținuți de oamenii legii.

Oamenii legii au documentat activitatea infracțională a grupului de suspecți care se ocupau cu dobândirea drogurilor, camuflarea, și introducerea acestora în penitenciar, activitate coordonată de un deținut din interiorul penitenciarului.

În această perioadă forţele de ordine au acumulat probe concludente și au stabilit că, fiecare din membrii grupului avea scopul şi rolul său bine determinat la realizarea drogurilor.

În rezultatul perchezițiilor efectuate de polițiști și procurori atât la domiciliile figuranților, cât și în automobilele acestora, au fost depistate și ridicate droguri de tip marijuană cu masa totală de 15 kg, telefoane mobile utilizate în scopul săvârşirii infracţiunii, carduri bancare, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor.

Concomitent cu perchezițiile efectuate, angajatii penitenciarului au dispus efectuarea percheziției în celula deținutului, la care a fost depistat și ridicat un telefon mobil cu ajutorul căruia ultimul organiza introducerea drogurilor în penitenciar.

Valoarea drogurilor ridicate de forțele de ordine constituie circa 2.250.000 de lei, acestea au fost ridicate, sigilate și expediate la CTJ al IGP pentru efectuarea expertizelor de rigoare.

Indivizii au fost arestați pentru un termen de 30 de zile, iar conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Totodată de către forțele de ordine sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii și de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here