Foto: unpaspentru.md

Partidul Acțiune și Solidaritate va decide în cadrul Consiliului Național Politic al formațiunii asupra moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu, textul căreia a fost semnat astăzi de deputații fracțiunii Platforma DA. Deși cei din Platformă insistă ca să aibă un răspuns din partea PAS până joi, Consiliului formațiunii va fi organizat sâmbătă, 18 iulie.

„Vom decide săptămâna aceasta la Consiliul Național Politic al formațiunii. Suntem un partid matur, nu ne permitem să ne jucăm de-a guvernarea. Vrem să numim un alt Guvern și să nu repetam cazul moțiunii simple împotriva ministrei Dumbrăveanu”, a declarat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

Deputații Platformei DA au semnat textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu și i-au îndemnat pe colegii lor din cadrul PAS să facă la fel. Reprezentanții Platformei recomandă ca decizia să fie luată până joi, astfel încât aceasta să fie dezbătută săptămâna viitoare în plenul Parlamentului.

Citește și: Detalii despre întâlnirea lui Diacov cu deputații Platformei DA: „Le-am spus că se înțeleagă pentru început cu cei din PAS”

Președintele fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, a declarat că textul moțiunii va fi semnat și de către deputatul Octavian Țicu.

Amintim că pentru demiterea Executivului este nevoie de votul a 51 de deputați. Cei care și-au exprimat dorința de a demite Guvernul (Platforma DA, PAS, Partidul Șor și grupul Pro Moldova) au însă doar 50 de parlamentari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

  1. Eviddent guvernul Dodon-chicu e o tragedie și o rușine pentru Republicva Moldova. Dar, pentrua devăr urmeazăa lua încșlacul că frmațiunile politice care preconizează să voteze Moțiunea, au doar 49 de deputați. Iar săptămâna trecută în Parlament s-a votat Moțunea simplă pentru demiterea Miistrului sănătății, V. Dumbrăveanu. Pentru au votat 48 de deputați. Aceasta e realitatea. Iar dacă Moțiunea împotriva guvernului Chicu nu va fi votată de 51 de deputaț, acest fpt va fi o biruință pentru Dodon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here