Sclavie într-o fabrică din Marea Britanie. Condițiile în care lucrează zece mii de oameni

Autor: , in Externe / 14 iulie, 2020, 15:18

Acuzaţii grave de sclavie modernă planează asupra industriei textile din Marea Britanie. Un oficial englez susţine că în oraşul Leicester sunt zece mii de persoane care trăiesc în condiţii precare.

Oamenii sunt plătiţi cu mult sub salariul minim pe economie, iar fabricile de confecţii în care lucrează arată a clădiri părăsite.

Localitatea a fost recent plasată în carantină din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus.

Cei care lucrează în sutele de fabrici îngrămădite în clădiri dărăpănate din Leicester sunt ascunşi de ochii curioşilor.

„Aproximativ 10.000 de persoane sunt efectiv într-o sclavie modernă, oferind articole de îmbrăcăminte comercianților de pe internet”, a declarat oficialul englez Andrew Bridgen, citat de Protv.ro.

La începutul lunii, valoarea cotei pe piaţă a unui renumit brand englezesc de haine a scăzut cu un miliard de lire sterline în urma unui articol de presă. Potrivit acestuia, lucrătorii din fabrică din Leicester, care realizau articole vestimentare pentru această firmă de renume, primeau doar trei lire şi jumătate pe oră, în condiţiile în care salariul minim pe economie este de aproape trei ori mai mare. Unul dintre producătorii locali a fost vizitat de autorităţi, dar neagă acuzaţiile.

Pe străzile din jurul fabricii patrulează maşini ale ofiţerilor de la imigrări – pentru că mulţi dintre cei care lucrează acolo sunt bănuiţi că ar fi intrat ilegal în Marea Britanie.

Becky Johnson, corespondent Sky News: “Acuzaţiile de exploatare a celor care lucrează în industria textilă din Leicester nu sunt noi. De fapt, este un secret “deschis”, pe care mulţi din oraş îl cunosc de ani buni.”

Deşi toată lumea ştie despre ce este vorba, lucrurile nu se schimbă.

Din păcate, oraşul Leicester nu este singura localitate unde au fost semnalate astfel de cazuri. Potrivit unui raport al poliţiei britanice, Regatul Unit are cel puţin o sută de mii de sclavi, iar exploatarea lor se face în spatele uşilor închise.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X