Șeful statului, Igor Dodon, spune că nu a văzut ultimele declarații ale Ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, care a declarat că trupele rusești nu se vor retrage de pe teritoriul Republici Moldova, deoarece nu există codiții în acest sens.

„Nu am văzut ultimele declarații. Am văzut că în presă au fost mai multe discuții la cest capitol. Poziția noastră rămâne aceeași. Suntem o țară neutră și trebuie de găsit o soluție, inclusiv, cu trupele militare din stânga Nistrului, în contextul integrității teritoriale ale Republicii Moldova”, a comentat Dodon.

Săptămâna trecută, Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a declarat într-un interviu pentru TASS că Grupul Operativ de Trupe Ruse din regiunea transnistreană nu se va retrage din Republica Moldova, deoarece nu există codiții în acest sens.

Acesta a spus că este prematur ca cei 1.500 de militari ruşi să fie retraşi, în ciuda declaraţiilor unor politicieni moldoveni. Diplomatul a mai spus că retragerea trupelor ruse din Republica Moldova o cer politicienii iresponsabili, care urmăresc destabilizarea situației în țară, precum și unele cercuri din afara țării.

Într-o reacție, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene au declarat că regretă declaraţiile Ambasadorul rus la Chișinău și să insistă pe retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

Igor Dodon a avut luni, 13 iulie, o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, cu care a discutat despre rezultatele vizitei sale la Moscova, unde a asistat la parada militară consacrată jubileului Paradei Victoriei, care s-a desfășurat la 24 iunie 1945. Cei doi au evitat să discute despre declarațiile oficialului rus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here