Foto: adevarul.ro

Autoritățile municipale susțin că numărul gheretelor care activează în prezent pe străzile din Capitală a fost redus față de situația din anii precedenți, iar unitățile de comerț nominalizate funcționează în baza schemelor de amplasare care au fost aprobate. Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale de astăzi.

În contextul în care cetățenii invocă în continuare cazuri despre apariția de noi gherete pe teritoriul orașului, primarul Capitalei, Ion Ceban, a solicitat precizări de la persoanele responsabile din cadrul APL Chișinău.

Viceprimara de ramură a informat că municipalitatea a decis să susțină mai mulți agenți economici care și-au sistat activitatea o anumită perioadă, din cauza pandemiei COVID-19.

„Pentru a le da posibilitatea antreprenorilor să-și recupereze cât de cât o parte din pierderile suportate, le-am permis amplasarea acestora în parcuri și pe străzi centrale. Dar nu s-a exagerat. Am acționat din considerentul necesităților de asigurare cu apă și înghețată a cetățenilor urbei. Toate amplasările de unități sunt făcute în baza schemelor aprobate și coordonate cu preturile”, a declarat viceprimara Inga Ionesii.

Conform deciziei autorităților municipale, gheretele amplasate pe străzi și în zonele de agrement pentru asigurarea locuitorilor cu băuturi răcoritoare, înghețată și produse de patiserie, sunt temporare, până la 31 octombrie 2020. Astfel, după expirarea autorizațiilor de funcționare ale acestora, respectivele gherete urmează să fie evacuate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here