Aviz consultativ al Comisiei politică externă și integrare europeană, pentru asistență financiară germană

Autor: , in Politic / 15 iulie, 2020, 19:13

Comisia politică externă și integrare europeană a avizat pozitiv inițierea și aprobarea semnării Înțelegerii, întocmite prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germane privind cooperarea financiară pentru perioada 2019-2020.

Înțelegerea reprezintă un tratat bilateral moldo-german care va fi încheiat prin schimb de note dintre guverne, autoritatea împuternicită să-l implementeze fiind Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW (Institutul de Credit pentru Reconstrucție).

Documentul are drept scop acordarea asistenței financiare adiționale nerambursabile, în valoare de 10 milioane de euro, pentru finanțarea mai multor proiecte în derulare.

Este vorba despre „Sistemul de aprovizionare cu apă potabilă și cel de canalizare, Moldova Centru, faza 2” (8,5 milioane de euro) și „Sistemul de aprovizionare cu apă potabilă și cel de canalizare, Moldova Centru, faza 2, măsuri de însoțire” (1,5 milioane de euro).

Prezenta înțelegere, prin schimb de note, se va aplica și în cazul în care, la o dată ulterioară, Guvernul Republicii Federale Germane va oferi guvernului moldovean posibilitatea de a primi de la Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW (Institutul de Credit pentru Reconstrucție) alte sume pentru finanțarea pregătirii proiectelor lansate sau pentru alte măsuri de însoțire necesare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X