„Costul estimativ este de 300.000 de lei”. Cum urmează să arate podul de la Telecentru peste 35 de zile

Autor: , in Social / 15 iulie, 2020, 12:23

Autoritățile municipale anunță că zona de sub podul de la intersecția străzii Miorița cu șoseaua Hâncești, spre ieșirea din oraș, va fi amenajată cu o pictură murală care cuprinde integral elementele brandului de țară al Republicii Moldova, „Pomul Vieții”.

Realizatorul lucrării este artistul muralist Dmitri Potapov, desemnat câștigător al concursului de profil, lansat de Pretura sectorului Centru.

Astfel, timp de 35 de zile, artistul plastic urmează să picteze cca 3.800m² de suprafață din spațiul mural de sub pod.

„Zona podului de la Telecentru reprezintă o imensă pânză de exprimare pentru artiştii noștri muraliști, care vor să-şi expună ideile în culori. Ne dorim să dăm mai multe accente artistice orașului, iar în acest sens intenționăm să dezvoltăm mai multe proiecte de infrastructură și urbanistică. Primăria Chişinău apreciază inițiativele de exprimare a frumosului şi esteticului în spațiul urban, care au ca scop dezvoltarea unui oraş prietenos locuitorilor săi, frumos şi amenajat”, a declarat primarul general, Ion Ceban.

Costul estimativ al proiectului este de 300 mii lei, iar banii sunt oferiți de sponsori: „Berd’s Design Hotel” și „Caparol”.

Inițiativa face parte din Campania națională „Ne-am Pornit” şi este un proiect inedit, un concept turistic, care pune în valoare tradițiile noastre cu experiențe autentice și neexplorate.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X