Dodon recomandă deputaților PAS să nu semneze moțiunea: „Va fi cea mai mare prostie pe care o poate face Maia Sandu. Vom profita foarte mult” (VIDEO)

Autor: , in Politic / Populare / 15 iulie, 2020, 09:50

Președintele Igor Dodon spune că va profita și va fi un avantaj pentru el și PSRM dacă deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) vor semna moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu, care în opinia lui nu va avea succes.

În cadrul unei emisiuni de la N4, președintele s-a arătat convins că Guvernul condus de Ion Chicu nu va fi demis prin moțiunea recent lansată de Platforma DA și semnată ieri de deputații fracțiunii respective.

„Nu cred că, la această etapă, Guvernul Chicu va cădea. Eu cred că va rămâne și o eventuală cădere poate avea loc când se va lua decizia de principiu, că prin acest pas se provoacă alegeri parlamentare anticipate. Dacă Maia Sandu ia decizia să meargă împreună cu Șor, Candu și alții asta este problema ei. Politic, pentru noi aceasta ar fi un avantaj. Va fi un pas de care noi am profita foarte mult. Atât eu în calitate de președinte și posibil candidat la prezidențiale, cât și PSRM”, a declarat șeful statului.

Comentând motivele pentru care opoziția vrea să demită actualul Executiv, Dodon a declarat că pentru Candu și Șor este unica salvare.

„Sunt gata să voteze fără nicio condiție, doar pentru a ajunge în jocul de cărți, iar apoi o să-i șantajeze la fiecare proiect de lege sau vor veni la noi și vor spune să dăm jos Guvernul”, a spus președintele.

Dodon spune în continuare că nu vede sens ca deputații PAS să își dea voturile pentru demiterea Guvernului, chiar dacă, spune el, sunt câțiva deputați din această fracțiune care insistă pe asta.

„Nu văd sens pentru Maia Sadnu să intre în această horă, cu bandiții și oligarhii. Asta este greșeală, cea mai mare prostie pe care o poate face, dar unii deputați insistă. Conservele lui Plahotniuc din jurul Maiei Sandu o împing să facă acest pas”, a adăugat șeful statului.

Deputații Platformei DA au semnat, marți, 14 iulie, textul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu și i-au îndemnat pe colegii lor din cadrul PAS să facă la fel. Reprezentanții Platformei recomandă ca decizia să fie luată până joi, astfel încât aceasta să fie dezbătută săptămâna viitoare în plenul Parlamentului.

Citește și: Detalii despre întâlnirea lui Diacov cu deputații Platformei DA: „Le-am spus că se înțeleagă pentru început cu cei din PAS”

Astăzi textul moțiunii a fost semnat și de către deputatul Octavian Țicu, lansând cu această ocazie critici dure la adresa Maiei Sandu.

Țîcu a anunțat că a semnat moțiunea și susține că „doar instalarea unui guvern proeuropean asumat de Blocul ACUM, la care ne vom alătura, poate scoate țara din pandemie, criza economică majoră şi izolarea internațională, precum şi pregăti contextul pentru alegeri prezidențiale libere și corecte”.

PAS va decide sâmbătă, 18 iulie, în cadrul Consiliului Național Politic al formațiunii asupra moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

Amintim că pentru demiterea Executivului este nevoie de votul a 51 de deputați. Cei care și-au exprimat dorința de a demite Guvernul (Platforma DA, PAS, Partidul Șor și grupul Pro Moldova) au însă doar 50 de parlamentari.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X