Dodon vrea să deschidă număr egal de secții de vot în Rusia și Occident; Cifrele îl contrazic flagrant

Autor: , in Actualitate / Populare / 15 iulie, 2020, 11:59

Președintele Igor Dodon își propune ca la alegerile prezidențiale din 2020 să deschidă un număr egal de secții de vot în Rusia și Occident, chiar dacă statisticile privind prezența la scrutinele precedente nu poate explica o astfel de intenție.

Dodon a declarat joi, în cadrul unei emisiuni de la N4, că își dorește să deschidă „cât mai multe secții de votare” în diaspora, doar că își dorește ca asta „să fie echilibrat”.

„Până acum în Occident se deschideau 90 de secții de vot, iar în Rusia 10. Să fie 180 de secții de votare, 90 acolo, 90 în partea cealaltă”, a declarat Dodon.

Totuși, statisticile îl contrazic pe Igor Dodon, acestea demonstrând că alegătorii din Occident sunt mult mai mulți și mut mai activi la scrutinele electorale.

Astfel, spre exemplu în turul II al alegerilor prezidențiale din 2016, în cele 25 de secții de votare deschise în Italia au votat aproape 52 de mii de cetățeni, adică o medie de peste 2 mii de alegători la o secție de vot. Atunci la 7 secții de vot din această țară chiar s-au epuizat buletinele puse la dispoziție, iar la majoritatea s-a stat ore bune la cozi pentru a putea vota.

În Marea Britanie, în 2016 s-au deschis doar 2 secții de vot, la care au votat aproape 6 mii de cetățeni. La ambele s-au epuizat însă buletinele în jurul orei prânzului.

În același timp, în Rusia atunci s-au deschis 8 secții de vot și au votat puțin peste 8 mii de oamenii. 6 mii dintre aceștia au votat însă doar la cele două secții din Moscova, iar mai bine de o mie la Sankt-Petersburg. În celelalte 4 secții de vot deschise în Rusia au votat, în total, în jur de 700 de oameni.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X