Important pentru cei aflați peste hotare! Moldovenii pot intra în țară cu actele expirate

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 15 iulie, 2020, 17:45

Cetăţenii Republicii Moldova care au actele moldoveneşti expirate pot intra pe teritoriul țării, doar că trebuie să meargă la ambasada sau consulatul Republicii Moldova din țara în care se află pentru a obține titlul de călătorie.

Ofițera de presă a Poliției de Frontieră a declarat pentru Cotidianul.md că în cazul în care la intrarea în țară, moldovenii prezintă pașaportul sau buletinul de identitate moldovenesc expirat, reprezentantul Poliției de Frontieră verifică în baza de date identitatea și apartenența persoanei la cetățenia Republicii Moldova. Astfel, dacă datele se confirmă, atunci nu există nicio problemă de a li se permite intrarea în țară

„Noi primim cetățenii moldoveni în țară cu pașaportul expirat, dar depinde dacă țara în care se află îi permit ieșirea cu astfel de document”, explică ofițera de presă.

Vezi și: „Până pe 31 iulie”. Ce trebuie să știe doritorii de a ajunge în Italia. Ultimele restricții aprobate

Dacă au actele expirate, cetățenii moldoveni trebuie să meargă la ambasada sau consulatul Republicii Moldova din țara în care se află pentru a obține titlul de călătorie, în baza căruia pot ieși din acea țară.

Anterior, Autoritatea Aeronautică Civilă au anunțat atât cetățenii R. Moldova, cât și operatorii aerieni despre condițiile existente de acces pe teritoriul țării. Mai exact, AAC a precizat că moldovenii care dețin acte de identitate expirate vor putea intra în țară fără restricții.

În contextul numeroaselor solicitări de informare privind accesul cetățenilor moldoveni pe teritoriul Republicii Moldova, deținători de acte expirate, Autoritatea Aeronautică Civilă precizează:

– Cetățenii Republicii Moldova cu actele de identitate valabile pot intra fără restricții pe teritoriul țării.

– Cetățenii Republicii Moldova cu actele de identitate expirate vor fi acceptați să intre în țară fără restricții;

– Și persoanele care s-au născut pe teritoriul R. Moldova, dar fără acte de identitate moldovenești, deasemenea vor fi acceptate să intre în țară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X