„Până pe 31 iulie”. Ce trebuie să știe doritorii de a ajunge în Italia. Ultimele restricții aprobate

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 15 iulie, 2020, 10:24

Italia continuă să aibă graniţele închise pentru persoanele care sosesc din mai multe ţări, printre care și Republica Moldova, până la 31 iulie. Aceste țări sunt considerate locuri cu risc ridicat de răspândire a infecţiilor cu COVID-19. Premierul italian a semnat un Decret de lege prin care au fost prelungite până la 31 iulie 2020, măsurile de siguranţă, inclusiv cele de intrare pe teritoriul Italiei.

Astfel, se atrage atenţia că până la data de 31 iulie rămân în vigoare reglementările prin care se interzice intrarea în Italia a persoanelor care în ultimile 14 zile s-au aflat sau au tranzitat următoarele țări: Republica Moldova, Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană.

Italia a suspendat zborurile directe şi indirecte către ţările menţionate. Restricțiile se referă și la transportul terestru. Măsura este valabilă până la data de 31 iulie.

„În aceste țări se atestă un procent înalt de infectări și în același timp un control slab al prevenirii și combaterii pandemiei. Nicio subestimare nu poate fi admisă”, a declarat ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza.

Oficialul a menționat că restricțiile nu pot fi relaxate din motiv că trebuie menținută securitatea sănătății în contextul situației epidemiologice.

Ca excepție de la această regulă este permisă intrarea în Republica Italiană a cetățenilor italieni, statelor Uniunii Europene, statelor Acordului Schengen, Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Andorrei, Principatului Monaco, Republicii San Marino și Statului Vatican, care au reședință/domiciliu în Italia. Aceștia pot intra în țară, cu completarea unei declarații/autocertificare și doar cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile.

Italia va permite în continuare în mod liber călătoriile către și dinspre următoarele state:

– statele membre ale Uniunii Europene (Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia și Ungaria), state părți la Acordul Schengen (state non-UE părți la Schengen Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția), Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord Andorra, Principatul Monaco, Republica San Marino și Statul Vatican (cu excepția cazurilor în care provin din țări din care intrarea în Italia este temporar interzisă). Cei care intră din aceste țări nu trebuie să justifice motivele călătoriei și nu sunt supuși obligației de izolare fiduciară timp de 14 zile la intrarea în Italia;

– rezidenții din Algeria, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Muntenegru, Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Serbia, Republica Coreea, Thailanda, Tunisia, Uruguay (cu excepția cazurilor în care provin din țări din care intrarea în Italia este temporar interzisă). În aceste cazuri, nu mai este necesar să se justifice motivele călătoriei, însă rămâne în vigoare, obligativitatea de petrecere a 14 zile de carantină;

– cetățenii statelor membre ale UE, statele părți la Acordul Schengen, Regatul Unit, Andorra, Monaco, San Marino sau Vatican, străini care au reședința într-unul din aceste țări și membrii familiilor acestora (soți, concubinii, partenerii de concubinaj, copii dependenți sub vârsta de 21 de ani, ascendenți dependenți), la fel cu obligativitatea de a petrece 14 zile e autoizolare.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 19.708 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1328 în Transnistria.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X