Socialiștii din Comisia juridică se opun numirii Vioricăi Puică la funcția de judecătoare la CSJ

Autor: , in Justiție / 15 iulie, 2020, 12:37

Deputații socialiști din cadrul Comisiei juridice, numiri și imunități au votat împotriva numirii Vioricăi Puică la funcția de judecătoare la Curtea Supremă de Justiție.

Parlamentarul fracțiunii PAS, Sergiu Litvinenco, a anunțat că socialiștii din Comisia juridică au votat împotriva numirii Vioricăi Puică în calitate de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

„Este una dintre cele mai oneste și competente judecătoare din această țară. Este clar de ce votează împotrivă – socialiștii au nevoie de oameni docili și cu probleme serioase. Pentru că aceste persoane execută nestingherit ordinele ilegale venite de la Dodon și alții ca el. Persoanele integre sunt incompatibile cu ce vrea Dodon să construiască în această țară”, a comentat deputatul.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, la 9 iulie, să o propună pe Viorica Puică la funcția de judecătoare la Curtea Supremă de Justiție.

Viorica Puică a fost singura aleasă din cei șase candidați.

Ea este judecător din anul 2002. În 2007, prin decret prezidențial, a fost numită judecător până la atingerea plafonului de vârstă.

Viorica Puică a fost lector universitar la Universitatea de Stat din Moldova și este în prezent formator la Institutul Național al Justiţiei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X