Cei 75 de militari care au participat la parada de la Moscova, decorați. Dodon: După 10 ani, o prestație impecabilă (FOTO)

Autor: , in Social / 16 iulie, 2020, 14:57

Cei 75 de militari ai Armatei Naţionale care în plină pandemie au participat la parada militară de la Moscova dedicată celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei au fost decorați de președintele Igor Dodon.

Șeful statului susține că prezența contingentului din Republica Moldova format din 75 de militari „a reprezentat un omagiu adus conaționalilor noștri care și-au jertfit viața pentru Marea Victorie”.

Dodon a adus mulțumiri militarilor companiei Gărzii de Onoare pentru faptul că „au prezentat destoinic” Republica Moldova alături de militarii din multe alte țări.

„Au demonstrat o pregătire militară excelentă și au avut o prestație impecabilă”, a declarat Dodon la ceremonia de decorare a contingentului Armatei Naţionale, înmânând fiecărui militar Diploma de Onoare a Președintelui.

Foto: președinte.md

Cei de la Președinție au menționat că contingentul Republicii Moldova a defilat ultima oară la Parada rusă 10 ani în urmă.

Începând cu data de 25 iunie, după ce au revenit în țară, militarii au stat 14 zile în carantină, iar Dodon s-a izolat la Holercani, într-o vilă de pe malul Nistrului. El a declarat că deși legislația nu îl obligă, întrucât „cei care se întorc din vizite de serviciu și nu au simptome nu trebuie să stea în carantină”, totuși „2-3 zile în izolare” va sta.

După evenimentul de la Moscova, presa rusă scrie că „oaspeții paradei nu au fost lăsați cu mâna goală. Au primit cutii de lemn, în interiorul cărora se află o amintire”.

Astfel, Igor Dodon a primit de la Vladimir Putin o cutie în care se află o parte din tehnica militară, reprezentată în miniatură, care a fost utilizată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Amintim că decizia șefului statului de a trimite 75 de soldați din Republica Moldova la parada militară din Federația Rusă au fost criticate dur de unii politicieni din opoziție și reprezentanți ai societății civile.

Analistul politic Vladimir Socor consideră că prezența președintelui Igor Dodon la parada de la Moscova este un exemplu de „slugărnicie” față de Rusia și un mesaj electoral în an prezidențial.

Menționăm că, Dodon a fost plasat într-o poziție nu foarte centrală la tribuna de la care politicienii care au paticipat la parada de la Moscova, în frunte cu Vladimir Putin.

Președintele Republicii Moldova a participat la această ceremonie, alături de liderii din Belarus, Abhazia, Kazahstan, Kârgâzstan, Serbia, Tadjikistan, Uzbekistan și Osetia de Sud.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X