(FOTO) Strada Albișoara a intrat în reparație. Rețeaua de apeduct va fi înlocuită prima

Autor: , in Social / 16 iulie, 2020, 17:54

Pe strada Albișoara din Chișinău au început lucrările de reabilitare a rețelelor de apeduct (cu o lungime de 1020 de metri liniari și un diametru de 500 mm) în perimetrul străzilor Mihai Viteazul și Petru Rareș.

Potrivit primarului Ion Ceban, rețeaua de apeduct se află într-o stare degradată. Costul acestei intervenții a fost evaluat la 7,5 milioane de lei, surse municipale. Lucrările sunt executate de S.A. „Apă-Canal Chișinău” și vor dura circa 100 de zile.

Pe durata intervenției pentru reabilitarea apeductului pe str. Albișoara, traficul rutier nu va fi sistat. De asemenea, consumatorii din zonă vor continua să fie asigurați cu apă potabilă. În caz de schimbări la capitolul dat, cetățenii vor fi informați suplimentar.

Alte lucrări inginerești care urmează a fi desfășurate pe strada Albișoara se referă la reabilitarea rețelelor termice, pe o lungime de 417 metri liniari (executate de S.A. „Termoelectrica”); schimbarea a două treceri la rețeaua de canalizare, pe str. A. Alecsandri – str. Albișoara și str. Petru Rareș – str. Albișoara.

Edilul a convocat miercuri într-o ședință toți operatorii de rețele subterane de pe strada Albișoara, în vederea stabilirii algoritmului de organizare a lucrărilor planificate, pentru a evita situațiile de intervenție la rețele după așternerea noului strat de asfalt.

Proiectul de reabilitare a străzii Albișoara mai prevede: amenajarea trotuarelor și a rețelei de iluminat public stradal (cu suplinirea corpurilor de iluminat, în special la poduri și intersecții); curățarea gurilor de captare a apelor pluviale; scoaterea obiectivelor de reclamă exterioară, pentru a permite executarea lucrărilor de reparație.

Reabilitarea stratului de asfalt pe strada Albișoara presupune lucrări pe o suprafață de 90 mii metri pătrați.

„În perioada curentă avem 2 licitații pentru selectarea companiilor care vor repara drumurile din Chișinău: cea pentru strada Ion Creangă, anunțată săptămâna trecută și, respectiv, cea care va fi lansată vineri, pentru strada Albișoara. La concurs ne dorim să aplice companii cu reputație bună, deoarece vrem lucrări calitative pentru locuitorii orașului”, a spus Ion Ceban.

Citește și: 100 milioane de lei, alocați din bugetul național pentru reparația drumurilor din Chișinău. Strada Albișoara va fi reabilitată integral

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X