Italia mărește „lista roșie”. Mai mulți cetățeni nu au acces pe teritoriul italian, dar ar putea urma și România

Autor: , in Externe / Social / 16 iulie, 2020, 20:14

Italia închide ușa pentru Serbia, Muntenegru și Kosovo, de teama contaminării. Ministrul Sănătății de la Roma a trecut cele trei țări balcanice pe lista roșie, așa că nu locuitorii lor nu mai pot ajunge în peninsulă, pe nicio cale. Nici măcar să tranziteze Italia nu mai pot, pentru moment.

Totul, din cauza exploziei de cazuri de coronavirus din aceste țări. Recent, pe lista roșie a italienilor au fost plasate și alte țări din proximitatea României – Republica Moldova, Bosnia Herțegovina, Macedonia de Nord.

Presa din Italia scrie de câteva zile că aceeași interdicție ar putea fi aplicată și românilor, dacă se agravează situația epidemiologică de la noi. Autoritățile italiene le-ar putea interzice românilor să intre pe teritoriul său, din cauza infectărilor cu coronavirus din România, scrie Digi24.

Sârbii, cu 350 de cazuri noi, interziși în Bulgaria

Sârbii nu mai pot trece de astăzi nici granița cu Bulgaria, din cauza înmulțirii alarmante a cazurilor în țara lor. Au voie doar să tranziteze teritoriul bulgar pentru a se întoarce în Serbia, cu condiția să părăsească Bulgaria cât mai repede.

Vezi și: „Până pe 31 iulie”. Ce trebuie să știe doritorii de a ajunge în Italia. Ultimele restricții aprobate

Guvernul de la Sofia a luat decizia după ce Uniunea Europeană a exclus Serbia de pe lista ţărilor terţe sigure. Serbia avea cu Bulgaria și Grecia un acord privind libera circulație a persoanelor. Însă între timp, din 6 iulie, autoritățile elene au interzis intrarea sârbilor.

Serbia a raportat ieri 350 de cazuri noi. Cu mii de bolnavi internați, 170 intubați și sute de cazuri în rândul cadrelor medicale, sistemul sanitar al țării vecine este la limită. Până acum 430 de oameni au murit din cauza infecției.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X