Mallorca închide pentru două luni străzile frecventate de turiști germani și britanici

Autor: , in Externe / 16 iulie, 2020, 15:03

Străzile din Mallorca, frecventate de tineri turişti germani şi britanici, au fost închise pentru două luni, a anunţat Ministrul Tursimului pentru insulele Baleare, Iago Neguerela, precizează presa locală.

Străzile frecventate de tineri turişti germani şi britanici, din insula turistică Mallorca au fost închise pentru două luni de zile.

Toate pub-urile de pe străzile capitalei insulei, Palma, cunoscute de turiştii germani în limba lor sub denumirile de „Bere” şi „Hamburger” au fost închise după o serie de petreceri care nu au respectat regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, scrie Mediafax.

Această decizie vine din cauza comportamentului venit din partea unor turişti şi a proprietarilor localurilor din zonă, care nu au respectat măsurile de prevenţie pentru combaterea infecţiei cu noul coronavirus, anulând toate rezultatele bune obţinute prin mari eforturi de locuitorii insulei, a precizat Iago Neguerela, Ministrul Turismului din regiune.

Chiar şi Ministrul Sănătăţii al Germaniei, Jens Spahn, i-a îndemnat pe conaţionalii săi aflaţi în Spania să respecte măsurile de prevenţie. În caz contrar, a spus el, Mallorca ar putea deveni un al doilea Ischgl, referire la staţiunea din Alpii austrieci frecventată de turişti europeni, unde la începutul lunii martie s-a format un focar de coronavirus nedetectat care a reuşit să infecteze numeroşi turişti străini.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X