Moldovenii, izolați în continuare! Informații actualizate privind accesul pe teritoriul altor state și alertele de călătorie privind COVID-19 (DOC)

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 16 iulie, 2020, 19:49

Numărul mare de infectări cu COVID-19 înregistrat în Republica Moldova reprezintă un impediment atunci când vine vorba de călătorii în alte țări. Responsabilii din cadrul Ministerului de Externe de la Chișinău au publicat astăzi, 16 iulie, un document ce conține informații actualizate privind accesul cetățenilor R. Moldova pe teritoriul altor state în contextul pandemiei de Covid-19.

Se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini, inclusiv a cetățenilor Republicii Moldova, apatrizilor, definiţi potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată. Se menţine închiderea temporară, totală sau parţială, a punctelor de trecere a frontierei României cu Republica Moldova-Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani, şiOancea, judeţul Galaţi.

Intrarea și aflarea pe teritoriul Ucrainei este permisă cetățenilor Republicii Moldova doar în cazul prezentării poliței de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19, cu amplasarea obligatorie în locuri determinate (la rude, prieteni, spații arendate) sau spații de observație (carantină) pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal. Totodată, perioada de autoizolare a persoanelor străine, sosite în Ucraina dintr-un stat sau care sunt cetățeni ai statului cu o răspândire semnificativă a COVID-19, este sistată în cazul prezentării rezultatului negativ al testării COVID-19 prin metoda PCR, efectuată după trecerea frontierei de stat a Ucrainei.

Cetățenii Republicii Moldova nu mai au acces în Bulgaria începând din 15 iulie, interdicția fiind valabilă în contextul pandemiei de coronavirus. Moldovenii nu vor putea intra în Bulgaria nici măcar în scop de tranzit, iar interdicția este valabilă până la 31 iulie.

Italia continuă să aibă graniţele închise pentru persoanele care sosesc din Republica Moldova, până la 31 iulie. Italia a suspendat zborurile directe şi indirecte către ţările menţionate. Restricțiile se referă și la transportul terestru.

Belgia menține restricțiile temporare impuse călătoriilor neesențiale din ţările terţe cătreUniunea Europeană şi ţările asociate Schengen în vederea evitării răspândirii contagierii cu COVOD-19. Prin urmare, nu este acceptată intrarea pe teritoriul Belgiei a cetățenilor Republicii Moldova, deținători ai pașapoartelor biometrice.

Vedeți mai jos detalii pentru fiecare țară.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X