Pavel Filip acuză reprezentanții PAS și Platformei DA că negociază cu „hoții de miliarde”. Cu cine ar putea dialoga PDM

Autor: , in Politic / Populare / 16 iulie, 2020, 13:35

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, acuză reprezentanții PAS și Platforma DA că astăzi „s-au așezat la masa de negocieri și sunt gata să facă coaliție cu hoții de miliarde”, chiar dacă cândva scandau „miliardul înapoi”. Democratul susține că PDM este gata să discute despre depășirea crizei politice doar cu PAS, Platforma DA și PSRM, excluzând orice dialog cu cei din Pro Moldova și Partidul Șor.

„Astăzi am asistat la un nou episod din această telenovelă politică din Republica Moldova, doar că am senzația, totuși, că nu toți actorii își înțeleg bune rolurile și nu sunt conștienți pe deplin de acțiunile și urmările acțiunilor lor. Regretăm că unii colegi din opoziția veritabilă, care s-au format ca partid și au venit în Parlament pe valul nemulțumirilor privind furtul miliardului, au ales astăzi ca să se așeze, practic, la masă cu autorii și beneficiarii acestei fraude. Astăzi, venind cu această moțiune de cenzură, ei, de fapt, fac jocul celor care își doresc haos și dezordine în țară. Cu părere de rău, constatăm că opoziția veritabilă se lasă antrenată într-o farsă, ca întru joc de domino pe care nu ei l-au aranjat, în care ei nu știu care este ultima piesă în acest șir, dar sunt gata să dea jos prima piesă”, a spus Pavel Filip într-o conferință de presă.

Citește și: Reacția PSRM după ce PAS a semnat moțiunea de cenzură: „O felicităm pe Maia Sandu”

Liderul democraților opinează că atât PAS, cât și Platforma DA dau dovadă de inconsecvență și se așează la masa de negocieri cu hoții de miliarde.

„Din punctul meu de vedere, atât PAS, cât și Platforma DA dau dovadă de inconsecvență, întrucât una spun și alta fac. Au jurat și au senat public că nu vor face niciun fel de coaliție cu PSRM, dar după care i-am văzut la ceai la Președinție. Înainte au scandat „miliardul înapoi”, iar azi bat palma și fac înțelegeri cu cei care, într-adevăr, aduc miliardul înapoi, doar că sub altă formă, prin investiții în deputați. Au scandat că Șor trebuie să stea la pușcărie, iar astăzi se așează la masa de negocieri cu el și sunt gata să facă coaliție. Au jurat că nu vor participa în oricare exercițiu cu transfugii, dar văd că astăzi sunt gata să facă înțelegere cu ei”, a spus Filip.

Cât privește declarația liderei PAS, Maia Sandu, cum că PDM trebuie presat pentru a vota moțiunea de cenzură, Pavel Filip spune că refuză să mai înțeleagă care sunt valorile adevărate ale acestor formațiuni politice.

„Am avut ieri un schimb de opinii cu Maia Sandu. Azi am văzut declarațiile dumneaei precum că pe PD trebuie făcut în continuare presiune pentru a vota această moțiune de cenzură. Nu știu în ce constă această presiune, pentru că până acum ea a constat în cumpărarea deputaților din fracțiunea PD. Dacă se are în vedere că această presiune trebuie să continue în această manieră, să mai cumpere 2-3 deputați, care nu ajung până la 51 de deputați, pentru a vota această moțiune de cenzură, refuz să mai înțeleg care sunt valorile adevărate ale acestor formațiuni politice”, a spus Filip.

Politicianul mai declară că schimbarea nu poate fi făcută cu ajutorul unor „deputați corupți, care au fost scoși ilegal și cu bani grei din PDM de hoții de miliarde” și recomandă partidelor de opoziție să lase la o parte ideile de funcții în Guvern și să meargă la masa de dialog cu formațiunile care au fost alese în Parlament de către cetățeni.

„PDM poate duce discuții și este deschis pentru discuții doar cu formațiuni veritabile – Platforma DA, PAS, PSRM. Noi nu ne vom așeza la masa de dialog sub nicio formă cu cei din Pro Moldova și Partidul Șor”, a conchis Pavel Filip.

PAS, Platforma DA și deputatul neafiliat Octavian Țîcu au înregistrat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, care ar urma să fie dezbătută săptămâna viitoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X