Replici tăioase în Parlament, între Sîrbu și Nagacevschi: „Calm. Bea o cană de apă”. „Eu când mă enervez, vorbesc altfel” (VIDEO)

Autor: , in Politic / 16 iulie, 2020, 12:16

Replici amuzante între deputatul Pro Moldova, Sergiu Sîrbu, și ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, în timpul dezbaterilor din Parlament privind proiectul de lege de modificare a legii cu privire la Banca Națională a Moldovei (BNM). La un moment, Sîrbu i-a recomandat ministrului să se calmeze și să bea o cană de apă. „Eu când mă enervez, vorbesc altfel”, a fost una din replicile ministrului Nagacevschi.

În cadrul dezbaterilor din Parlament pe proiectul modificării legii cu privire la BNM, deputatul Sîrbu a declarat că ministrul s-ar fi enervat în timpul discuțiilor din Comisia de profil și i-a recomandat să răspundă calm la întrebări.

„Am discutat despre acest proiect la Comisie. V-ați enervat puțin și mai nu ați sărit peste calculator. Întrebările sunt foarte simple, de asta fără emoții. Ați spus că ați discutat cu FMI, care conceptual susține doar că nu am văzut niciun aviz al FMI care ar fi de acord cu acest mecanism…Cum va aprecia instanța de judecată rea credința în corespundere cu prevederile din Constituție, astfel încât norma legală să fie clară, precisă și să nu existe subiectivism și să nu fie executate indicațiile voastre pentru a diminua independența BNM. Dar vă rog, calm”, a spus Sergiu Sîrbu.

„Țin minte că în acea dezbatere de la Comisie mi-ați solicitat și respect. Eu am explicat public ce respect meritați”, a fost replica șefului de la Justiție.

Sergiu Sîrbu: Domnule ministru, nu am nevoie de respectul dumitale. Ca ministru trebuie să ai respect față de forul legislativ.

Fadei Nagacevschi: Eu am respect.

Sergiu Sîrbu: O secundă. Nu te enerva.

Fadei Nagacevschi: Nu mă enervez. Eu când mă enervez, altfel vorbesc.

Sergiu Sîrbu: Foarte calm. Funcțiile azi sunt, mâine nu sunt. Azi ești ministru, mâine nu. Dar totuși legea rămâne lege.

Fadei Nagacevschi: Domnule Sîrbu, hai la temă.

Sergiu Sîrbu: Eu nu am încheiat. Calm. Bea o cană de apă.

Fadei Nagacevschi: Întrebări sunt?

Sergiu Sîrbu: Nu vă enervați.

După replicile tăioase dintre cei doi, speakerul Zinaida Greceanîi i-a recomandat ministrului Justiției să nu „dea drumul la emoții de la tribuna Parlamentului”. „Deputații sunt deputați și altceva nu știu să facă”, a adăugat aceasta.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X