(VIDEO) Unii combatanți se plâng că au fost maltratați de Poliție: M-a călcat cu papucul. Dacă moare cineva, să știți care e cauza

Autor: , in Actualitate / Social / 16 iulie, 2020, 21:46

Doi dintre veteranii războiului de la Nistru care au participat astăzi la protest în fața Parlamentului se plâng că au fost maltratați de către oamenii legii. Într-un video postat pe rețelele de socializare, aceștia descriu cum au fost tratați de către Poliție.

Dumitru Urîtu susține că a venit la Parlament pentru a cere drepturile pentru veteranii de război.

„Polițiștii m-au îmbrâncit, m-au dat jos, dar și mi-au rupt distincțiile. În cap am un hematom. Pe mână se vede cum m-au strâns. În timp ce îmi strângeam distincțiile de jos, un polițist m-a călcat cu papucul pe spate, mă doare”, povestește veteranul.

Un alt protestatar și-a arătat traumele suferite în urma protestului în fața Legislativului.

„Dacă se întâmplă cumva să moară cineva, să fie știută cauza. Așa e guvernarea noastră”, a precizat unul dintre bărbații care apar în video.

Deocamdată, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției nu au comentat aceste imagini.

La acest subiect: Unii protestatari din fața Parlamentului au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar doi vererani – spitalizați. Promo-LEX condamnă „reacția violentă a polițiștilor”

Veteranii au venit la Parlament pentru a înmâna președintei Parlamentului revendicările și pachetele de propuneri privind „ameliorarea situației social-economice” a țării. Veteranii au acuzat că mai mulți colegi de-ai lor au fost intimidați la ei acasă pentru a nu veni la protest, iar mai multe mijloace de transport au fost oprite în drumul lor spre capitală.

În timp ce protestul încă avea loc, Parlamentul a votat în lectură finală proiectul care prevede includerea veteranilor în categoria persoanelor pentru care asigurarea medicală este plătită de stat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X