Chișinău: A început reabilitarea scuarului din strada Kiev (FOTO)

Autor: , in Social / 17 iulie, 2020, 10:31

Joi, 16 iulie, au început lucrările de reabilitare a scuarului din strada Kiev 1 din sectorul Râșcani al Capitalei. Potrivit municipalității, proiectul prevede amenajarea aleilor pietonale și a spațiilor verzi, înlocuirea mobilierului urban și instalarea iluminatului decorativ.

De asemenea, în zonă vor fi amenajate rampe de acces pentru persoane cu mobilitate redusă, iar în centrul scuarului va fi renovat podețul și fântâna arteziană.

Costul proiectului este de 2 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal, iar termenul pentru executarea lucrărilor este de 3 luni.

„Poziția APL Chișinău vizavi de reabilitarea zonelor verzi din capitală este că ne dorim să avem cât mai multe spații amenajate, prietenoase oamenilor, în fiecare sector, pentru a ne simți confortabil la noi acasă. Această investiție este necesară pentru ca orașul să arate amenajat, a declarat primarul Ion Ceban, inițiativa aparține Preturii Râșcani.

Scuarul se află în vecinătatea liceului de muzică „Ciprian Porumbescu”, dar și în preajma unor blocuri și case de locuit.

Ceban a mai spus că în perioada următoare va intra în reparație și scuarul din strada Nicolae Dimo 3, din preajma monumentului „Voluntarilor Bulgari” din sectorul Râșcani. Licitația privind desemnarea antreprenorului care va executa lucrările va fi anunțată în câteva zile. Pentru reabilitarea obiectiv dat, în bugetul municipal au fost prevăzuți circa 2,5 milioane de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X