Maia Sandu: „Guvernul lui Dodon i-a călcat în picioare pe cei care și-au sacrificat tinerețea și sănătatea apărând R. Moldova”

Autor: , in Politic / 17 iulie, 2020, 09:28

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, aduce critici dure la adresa președintelui Igor Dodon, după ce joi mai mulți veterani, participanți la o manifestație de protest, au fost bătuți și umiliți de forțele de ordine în centrul Capitalei.

Fosta șefă a Executivului acuză că, în cadrul protestului de ieri a veteranilor, „Guvernul lui Dodon” i-a călcat în picioare pe cei care și-au sacrificat tinerețea și sănătatea apărând Republica Moldova.

„Ieri guvernul lui Dodon i-a călcat în picioare pe cei care și-au sacrificat tinerețea și sănătatea apărând Moldova. Dodon și guvernul său ne-au umilit pe toți târând veteranii războiului de pe Nistru pe asfalt. Și nu s-au oprit aici, le-au deschis dosare penale. Cum se poate ca acești oameni, care și-au pus viața în pericol luptând pentru țară, să fie tratați ca dușmani ai țării? Nu e de ajuns că au rămas cu sechele pe viață? Nu e de ajuns că trăiesc din alocații mizere și nu pot beneficia de tratament și medicamente necesare? Nu e de ajuns că le sunt plecați copiii și au rămas singuri, fără sprijin? În loc să fie ascultați și ajutați, veteranii sunt batjocoriți”, a menționat Maia Sandu.

Lidera PAS precizează că Dodon va răspunde pentru toată „batjocura și umilința la care a supus cetățenii Republicii Moldova”.

Citește și: (VIDEO) Unii combatanți se plâng că au fost maltratați de Poliție: M-a călcat cu papucul. Dacă moare cineva, să știți care e cauza

„Eroii noștri au ajuns să fie târâți și loviți la ordinele unui trădător și laș, care își spune președinte, dar se teme de propriii cetățeni. Dodon, te vom alunga de la putere și vei răspunde pentru toată batjocura și umilința la care supui acest popor”, se mai arată în comentariul Maiei Sandu.

Doi dintre veteranii războiului de la Nistru care au participat joi la protest în fața Parlamentului se plâng că au fost maltratați de către oamenii legii. Într-un video postat pe rețelele de socializare, aceștia descriu cum au fost tratați de către Poliție.

„Polițiștii m-au îmbrâncit, m-au dat jos, dar și mi-au rupt distincțiile. În cap am un hematom. Pe mână se vede cum m-au strâns. În timp ce îmi strângeam distincțiile de jos, un polițist m-a călcat cu papucul pe spate, mă doare”, povestește veteranul.

Citește și: Unii protestatari din fața Parlamentului au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar doi veterani – spitalizați. Promo-LEX condamnă „reacția violentă a polițiștilor”

Un alt protestatar și-a arătat traumele suferite în urma protestului în fața Legislativului.

„Dacă se întâmplă cumva să moară cineva, să fie știută cauza. Așa e guvernarea noastră”, a precizat unul dintre bărbații care apar în video.

Veteranii au mers la Parlament pentru a înmâna președintei Parlamentului revendicările și pachetele de propuneri privind „ameliorarea situației social-economice” a țării. Veteranii au acuzat că mai mulți colegi de-ai lor au fost intimidați la ei acasă pentru a nu veni la protest, iar mai multe mijloace de transport au fost oprite în drumul lor spre capitală. Poliția a respins aceste acuzații.

În timp ce protestul încă avea loc, Parlamentul a votat în lectură finală proiectul care prevede includerea veteranilor în categoria persoanelor pentru care asigurarea medicală este plătită de stat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X