Posibilitățile de ridicare a măsurilor restrictive impuse pentru moldoveni, discutate la nivel înalt

Autor: , in COVID-19 / Social / 17 iulie, 2020, 19:40

Posibilitățile de ridicare a măsurilor restrictive impuse la călătoria persoanelor și a transportului au fost abordate în cadrul întrevederii Ambasadorului Republicii Moldova în Republica Italiană, Anatolie Urecheanu, cu Consilierul Diplomatic din cadrul Ministerului Sănătății al Italiei, Manuel Jacoangeli.

Astăzi, 17 iulie,cei doi oficiali au discutat despre situația sanitară de moment din ambele țări ca urmare a pandemiei provocate de COVID 19.

În același timp, au fost abordate și posibilitățile de ridicare a măsurilor restrictive impuse la călătoria persoanelor și a transportului.

Totodată, a fost pusă în discuție și fortificarea cooperării între Republica Moldova și Italia pe domeniul ocrotirii sănătăți și pregătirii cadrelor medicale.

Numărul mare de infectări cu COVID-19 înregistrat în Republica Moldova reprezintă un impediment atunci când vine vorba de călătorii în alte țări. Responsabilii din cadrul Ministerului de Externe de la Chișinău au publicat ieri, 16 iulie, un document ce conține informații actualizate privind accesul cetățenilor R. Moldova pe teritoriul altor state în contextul pandemiei de Covid-19.

Vezi și: Moldovenii, izolați în continuare! Informații actualizate privind accesul pe teritoriul altor state și alertele de călătorie privind COVID-19 (DOC)

Italia continuă să aibă graniţele închise pentru persoanele care sosesc din Republica Moldova, până la 31 iulie. Italia a suspendat zborurile directe şi indirecte către ţările menţionate. Restricțiile se referă și la transportul terestru.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X