Transfer record la Borussia Dortmund. Un puști englez a devenit cel mai scump fotbalist de 17 ani

Autor: , in Sport / 17 iulie, 2020, 12:43

Borussia Dortmund a bătut recordul în materie de transferuri – Jude Bellingham a devenit cel mai scump jucător de 17 ani din istorie după ce gruparea germană a plătit 27 de milioane de euro pentru el.

Atacantul a semnat un contract pe 5 ani și va avea un salariu de 3,5 milioane de euro pe sezon, după ce până acum câștiga 1200 de euro pe lună!

Asta deoarece avea remunerație de junior, adică 300 de euro pe săptămână la Birmingham, o echipă din Championship.

Jude Bellingham vrea să calce pe urmele lui Jadon Sancho

Bellingham a împlinit 17 ani luna trecută, are 4 goluri și două assisturi în 42 de apariții pentru Birmingham, scrie digisport.ro. Dortmund a reușit să ia fața lui Manchester United pentru puștiul minune – asta chiar dacă el și părinții au fost invitații grupării de pe Old Trafford, întâlnire la care a fost prezent și sir Alex Ferguson.

Însă germanii l-au convins să se mute la Dortmund, unde ar putea călca pe urmele lui Jadon Sancho, un alt englez care a devenit un star după sosirea în Bundesliga. Venit de la Manchester City, Sancho este evaluat acum la peste 100 de milioane de euro și este dorit de mari cluburi de pe continent.

Iar un alt exemplu notabil este bineînțeles Erling Haaland, norvegianul care a devenit un fenomen în Europa. Aici au înflorit printre alții, Ousmane Dembele, ajuns la Barcelona, Pulisic, transferat la Chelsea, sau Hakimi, împrumutat de la Real Madrid.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X