COVID-19: Moldova, pe locul 15 în lume și pe 3 în Europa la infectări raportat la populație

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 19 iulie, 2020, 15:22

Republica Moldova a ajuns pe locul 15 în lume și pe 3 în Europa la capitolul infectări cu noul tip de coronavirus, raportat la populație, potrivit celor mai recente date.

Cu un total de 20.794 de infectări, Republica Moldova a ajuns pe locul 15 în lume, cu 5.941 de cazuri la un milion de locuitori. Pe primul loc este Qatar, cu peste 38 de mii de cazuri la un milion de locuitori.

Din Europa, mai prost decât Republica Moldova între țările cu o populație mai mare de un milion de locuitori stau doar Suedia (7.555 de cazuri la un milion de locuitori) și Belarus (6.993 de cazuri la un milion de locuitori). Cele două țări au avut însă cele mai relaxate regimuri pe perioada pandemiei din Europa, impunând mai puține restricții decât restul țărilor de pe continent.

Este de precizat că în calcul sunt luate doar statele lumii cu o populație mai mare de un milion de locuitori. În cazul Republicii Moldova, raportarea se face la o populație oficială de 3,5 milioane de locuitori, inclusiv stânga Nistrului.

Ultimele date prezentate de Biroul Național de Statistică arată însă că, la 1 ianuarie 2020, populația a constituit 2,6 milioane de persoane, fără stânga Nistrului.

Dacă am raporta doar cele 19.410 cazuri înregistrate în teritoriile administrate de Chișinău, la populația de 2,6 milioane de locuitori, atunci Republica Moldova ar înregistra o medie de 7.465 de cazuri la un milion de locuitori, statistică ce ar plasa-o pe locul 2 în Europa și pe a 13 în lume.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X