A decedat medicul Mihai Strătilă. Ministerul Sănătății: După ce a fost tratat de COVID-19 și externat, iarăși a fost internat în stare gravă

Autor: , in Actualitate / COVID-19 / Social / 20 iulie, 2020, 17:48

A decedat directorul Centrului de Sănătate a Reproducerii și Genetică Medicală de la Institutul Mamei și Copilului, profesorul Mihai Strătilă. Potrivit celor de la Sănătate, medicul a fost diagnosticat cu coronavirus la sfârșitul lunii iunie.

Mihai Strătilă a fost internat cu infecția COVID-19 pe data de 22 iunie, ulterior externat cu test negativ la prezența infecției COVID-19, pe data de 13 iulie.

Ieri, 19 iulie, acesta a fost internat în stare gravă post pneumonie virală cauzată de infecția COVID-19, la Spitalul Clinic Republican.

„Sistemul medical a pierdut un specialist valoros. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate și întregului colectiv. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, se arată în mesajul celor de la Sănătate.

„Un om deosebit, un medic profesionist a plecat dintre noi. Întreg colectivul Institutului Mamei și Copilului își exprimă întreaga compasiune față de familia îndurerată a regretatului, Mihail Strătilă, medic obstetrician – ginecolog, doctor în științe medicale, conferențiar cercetător, Vicedirector pentru activitate organizator – metodică a Institutului de Cercetări Științifice în domeniul Ocrotirii Sănătății Mamei și Copilului în perioada 1985 – 2003, din anul 2013 a activat în calitate de Șef Centrul Sănătatea Reproducerii și Genetica Medicală a Institutului Mamei și Copilului”, se menționează într-un mesaj al colectivului Institului Mamei și Copilului.

Mihai Strătilă este caracterizat ca un om deosebit, un coleg desăvârșit și un medic profesionist.

„Multă tristețe și regrete eterne rămâm în urma trecerii la veșnicie a celui care a fost Doctorul Mihail Strătilă, care a fost alături de sistemul medical în cei peste 45 de ani de activitate, rămânând un exemplu și un reper de moralitate. Îi vom purta recunoștință veșnică pentru devotamentul profesional și activitatea îndelungată și ireproșabilă în sistemul de sănătate a întregii Republici. Regretăm enorm plecarea sa dintre noi, care este o grea pierdere pentru întreaga comunitate medicală”, mai anunță colectivul Instituluui Mamei și Copilului.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 21.115 cazuri. Dintre acestea, 695 au fost răpuse de virus.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X