Dodon, după eșecul demiterii Guvernului: Oligarhii au primit lecția cuvenită. Sper că Sandu și Năstase au înțeles că nu a meritat

Autor: , in Politic / 20 iulie, 2020, 19:25

„Astăzi oligarhii au primit lecția cuvenită, că banii nu pot cumpăra chiar totul și chiar pe toți”. Este reacția președintelui Dodon, după ce Parlamentul a respins moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Șeful statului s-a referit și la liderii opoziției de dreapta: Sper că Maia Sandu și Andrei Năstase au înțeles și ei din această experiență umilitoare că nu a meritat să-și pună semnăturile la un loc cu grupările mafiote reprezentate de Pro Moldova și Partidul Șor, la un loc cu hoții miliardului, nu a meritat să-și păteze numele căzând în capcana acestora”.

„Prin moțiunea de cenzură de azi opoziția a demonstrat cât de bine i se potrivește numele de Alianța Haosului. Cele patru partide care o compun – PAS, PPDA, Partidul pro Plahotniuc și Partidul Șor – au încercat să își mascheze eșecul și umilința zilei de azi prin justificări inventate, prin provocări degradante pentru forul legislativ și prin discursuri populiste.

Societatea a avut ocazia să vadă ce se ascunde în spatele acestor personaje politice, să vadă că sunt în stare să provoace doar scandal, haos și instabilitate. Moțiunea a căzut pentru că, de la bun început a fost o acțiune fără conținut, o improvizație politică și s-a bazat exclusiv pe scenariul oligarhic de a mai smulge niște deputați din rândul majorității”, a scris Igor Dodon.

Potrivit lui, „acum e important să învățăm cu toții din ceea ce s-a întâmplat, atât cei din opoziție, cât și cei de la guvernare, să lăsăm în urmă aceste evenimente penibile și să vedem ce se poate face bun pentru oameni mai departe”.

„În Parlament avem în acest moment doar patru partide politice autentice: PSRM, PDM, PAS și PPDA. Pentru a îmbunătății lucrurile în țară, e necesar ca PSRM și PDM, ca partide de guvernare, să aibă un dialog constructiv cu partidele veritabile de opoziție, PAS și PPDA, să discute despre obiecțiile pe care acestea le au în privința activității guvernării și să intervină acolo unde se poate pentru a face modificările necesare.

Ca Președinte al țării sunt gata să sprijin orice soluție propusă de aceste patru partide, să sprijin dialogul lor și soluțiile identificate, dar exclud cu toată fermitatea absolut orice dialog cu partidele mafiote din Parlament, cele conduse și finanțate de Șor și Plahotniuc.

Apelul meu către forțele politice sănătoase din Parlament este să identifice rapid, pe calea dialogului, cele mai bune soluții ca Moldova să depășească cu bine această perioadă complicată generată de pandemie. Niciun partid nu este perfect și nu deține adevărul suprem, dar fiecare din cele patru partide poate veni cu propuneri realiste și constructive pentru a le face oamenilor viața mai ușoară”, a adăugat liderul neformal al PSRM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X