Încă 7 moldoveni au fost răpuși de COVID-19
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat încă șapte decese cauzate de noul coronavirus în Republica Moldova.
Bilanțul deceselor provocate de COVID-19 se ridică la 695 de persoane în țara noastră. Detalii despre victime, potrivit raportului celor de la Sănătate:
Deces 689: Femeie de 64 ani, din raionul Cahul. Internată la data de 1 iulie, la Spitalul Raional Cahul. Comorbidități: diabet zaharat, boală renală cronică, hepatită cronică de etiologie virală.
Deces 690: Bărbat de 75 ani, din raionul Sîngerei. Internat cu pneumonie bilaterală, la data de 28 iunie, la Spitalul Raional Sîngerei. Comorbidități: insuficiență renală.
Deces 691: Bărbat de 70 ani, din raionul Drochia. Internat la data de 12 iulie, la Spitalul Raional Drochia. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă subcompesată.
Deces 692: Femeie de 67 ani, din raionul Strășeni. Internată la data de 15 iulie, la Spitalul Raional Strășeni. Comorbidități: diabet zaharat, cardiopatie ischemică, hepatită, hipertensiune arterială.
Deces 693: Bărbat de 69 ani, din raionul Orhei. Internat la data de 1 iulie, la Spitalul Raional Orhei. Comorbidități: diabet zaharat, cardiomiopatie mixtă, encefalopatie dismetabolică.
Deces 694: Bărbat de 57 ani, din mun. Chișinău. Internat la 16 iulie, la Spitalul Clinic Republican.Comorbidități: bronhopneumopatie cronică obstructivă, obezitate.
MSMPS anunță decesul medicului Mihai Strătilă, Șeful Centrului Naţional de Sănătate a Reproducerii şi Genetică Medicală, Institutul Mamei și Copilului. Acesta fost internat în stare gravă post pneumonie virală cauzată de infecția COVID-19, la data de 19 iulie, la Spitalul Clinic Republican.
Doctorul a fost internat cu infecția COVID-19 pe data de 22 iunie, ulterior externat cu test negativ la prezența infecției COVID-19, pe data de 13 iulie.
Cotidianul.md reamintește cetățenilor recomandările Ministerului Sănătății în contextul pandemiei COVID-19:
– Evitați locurile publice și aglomerațiile;
– Păstrați distanța socială de minim 1 m;
– Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun și dezinfectați mâinele;
– Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);
– La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, apelați Serviciul 112;
– Purtați obligatoriu masca de protecție în spații închise și în spațiile publice deschise unde nu este posibilă păstrarea distanței socială de minim 1 m. Aceasta trebuie să acopere atât nasul, cât și gura.
Comentarii