Sursă foto: Pharmaceutical Journal

Comisia Medicamentului din Republica Moldova a decis demararea primelor studii clinice pe SARS CoV-2 (COVID-19), care prevăd administrarea produsului de investigație clinică la pacienții în stare de gravitate moderat-severă.

„Primul studiu clinic este demarat de către reprezentanța europeană a unei companii farmaceutice americană, specializată în dezvoltarea moleculelor noi, care propun cercetarea clinică a unui medicament inovativ pentru tratamentul leziunii pulmonare acute asociate cu COVID-19”, se arată într-un comunicat al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM).

Cel de-al doilea studiu va avea ca produs de investigație un medicament de generație nouă, care a demonstrat o activitate antivirală promițătoare împotriva mai multor coronavirusuri umane.

„Pentru noi este un privilegiu și totodată o oportunitate că aceste companii farmaceutice mari de cercetare, dezvoltare și producere de medicamente din SUA, UE și Canada au ales Republica Moldova, alături de alte țări importante, pentru a desfășura aceste studii clinice, care își propun dezvoltarea de medicamente eficiente pentru tratamentul infecției cu COVID-19, de care vor beneficia inclusiv cetățenii noștri”, a declarat Eremei Priseajniuc, director general AMDM.

AMDM nu dezvăluie numele medicamentelor care vor fi testate și nici companiile farmaceutice care le realizează. Studiile se vor desfășura în cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here